ХРОНІКА

12.11.2008

Бокс

Ще двоє українців на чемпіонаті Європи в Ліверпулі (Англія) позавчора ввечері оформили собі путівки до чвертьфіналу. Іван Сенай (вагова категорія до 75 кг) впевнено здолав болгарина Младена Манєва (9:3 за очками), а Денис Пояцика (91 кг) просто познущався над хорватом Степаном Вугделія (14:1).

Футбол

Головний тренер збірної України Олексій Михайличенко оприлюднив список гравців, викликаних на товариський матч із командою Норвегії, що відбудеться 19 листопада в Дніпропетровську. Звертає на себе увагу поява серед 18 кандидатів на місце в стартовому складі трьох футболістів «Металіста» — півзахисників Валентина Слюсара й Сергія Валяєва, а також форварда Маркa Девича.

Цього разу тренерський штаб вирішив покластися на представників чемпіонату України, викликавши з–за кордону лише захисника російського «Амкара» (Перм) Віталія Федоріва. У лютому він дебютував у збірній ще як гравець київського «Динамо».

Гандбол

Жінки. Кубок кубків. Третє коло (повторний матч). «Карпати» (Ужгород) — «Гандбол» (Австрія) — 40:19 (перша гра — 35:23).

Баскетбол

Литовець Рімас Гірскіс повернувся на посаду головного тренера «Азовмаша». Із початку цього року маріупольською командою керував словенець Мехмет Бечирович, але його робота не задовольнила керівництво клубу. Формальною причиною стала перша поразка чемпіона України в сезоні минулої суботи від «Хіміка».

* * *

Жінки. Вища ліга. 4–й тур. «Козачка–ЗАлК» — «Олімп–НАЕК» — 93:66.

Хокей

Остаточно визначився склад груп кваліфікаційного турніру зимових Олімпійських ігор 2010 року. За єдину путівку до Ванкувера від квартету С 5–8 лютого наступного року в Ризі поборються Україна, Латвія, Італія й Угорщина. Саме угорці останніми приєдналися до цієї компанії, легко вигравши минулого уїк–енду в Будапешті попередній відбір у суперечці з командами Литви, Хорватії й Сербії.