НОВИНИ ПЛЮС

31.10.2008

Президентські рейтинги

24,2% опитаних громадян готові підтримати лідера БЮТ, Прем’єр–міністра Юлію Тимошенко на виборах Президента, якби вони відбулися найближчої неділі. Про це свідчать результати соцопитування, проведеного Національним інститутом стратегічних досліджень 20—24 жовтня (опитано 2013 респондентів у всіх областях України, похибка вибірки — 2,3%). Друге місце в президентському рейтингу посідає лідер Партії регіонів Віктор Янукович — 20,7%. Чинного Президента Віктора Ющенка, згідно з результатами опитування, підтримують 9,7%, лідера блоку свого імені Володимира Литвина — 6,8%, Голову Верховної Ради Арсенія Яценюка — 5,9%, лідера КПУ Петра Симоненка — 4% опитаних. Проти всіх голосували б 5% респондентів, не збираються брати участь у виборах 7%, не визначилися — 13%.

Новий прокурор Дніпропетровщини

Учора Генеральний прокурор України Олександр Медведько своїм наказом призначив прокурором Дніпропетровської області державного радника юстиції 2–го класу Михайла Косюту. Раніше він очолював прокуратуру Чернівецької області, а ще раніше — Одещини. Місце на Дніпропетровщині звільнилося після трагічної загибелі прокурора Володимира Шуби.

Водночас Медведько призначив на посаду прокурора Буковини Йожефа Ороса, який досі був першим заступником прокурора Дніпропетровщини.

Прокуратура шукає «регіонала»

Генеральна прокуратура оголосила в розшук керівника фракції Партії регіонів у Київській міській раді Олексія Омельяненка. Стосовно нього порушено кримінальну справу за ст. 364 Кримінального кодексу (зловживання службовим становищем), повідомила прес–служба ГПУ.

Візовий режим із ЄС

Україна та Євросоюз почали переговори про безвізовий режим. Про це йшлося на зустрічі міністра закордонних справ Володимира Огризка та віце–президента Єврокомісії Жака Барро. Огризко висловив сподівання, що до 2012 року українці зможуть їздити до держав Євросоюзу без віз. «Для України особливо важливо завершити цей процес до 2012 року. Однією з причин є проведення європейського чемпіонату з футболу, який ми прийматимемо разом із Польщею», — сказав глава українського МЗС.

Під час переговорів йшлося і про труднощі із виконанням угоди про спрощений візовий режим із Україною. Барро пообіцяв, що ініціює процедуру впливу на країни Євросоюзу, які не виконуватимуть умови цієї угоди. Процедура складається з трьох етапів, останнім з яких є звернення до суду.

Балога й літаки

Головне Контрольно–ревізійне управлення, очолюване БЮТівцем Миколою Сивульським, підтвердило незаконність низки авіаперельотів нинішнього голови секретаріату Президента Віктора Балоги у вихідні дні до Ужгорода. КРУ заявило про це у відповідь на запит народного депутата з «Самооборони» Геннадія Москаля. Ревізія не виявила документального підтвердження службової необхідності 13 відповідних авіарейсів міністра МНС у 2005–2006 роках. Матеріали ревізії направлені до Генеральної прокуратури.

Нова посада Коломойського

Керівник групи «Приват», мільярдер Ігор Коломойський увійшов до складу наглядової ради «Студії 1+1» як акціонер компанії Central European Media Enterprises.