РАХУНКОВА ПАЛАТА

31.10.2008

16,9 мільярда гривень
становив відтік коштів із банківських депозитів у жовтні нинішнього року. За словами керівника групи радників Національного банку України Валерія Литвиницького, на банківських депозитних рахунках на 21 жовтня 2008 року було 321,5 мільярда гривень.

1 мільярд голодуючих
може нараховуватись у світі вже з початку наступного року у зв’язку з глобальною продовольчою кризою, заявив незалежний експерт Ради ООН із прав людини Олівер Де Шуттер. Справжня причина голоду, на його думку, пов’язана не з недостачею продовольства, а з недостатньою купівельною спроможністю. Згідно з опублікованою у вересні доповіддю Продовольчої і сільськогосподарської комісії ООН, сьогодні у світі нараховується 925 млн. голодуючих, тоді як у 2003—2005 роках ця цифра становила 848 мільйонів.

849 мільйонів 365 тисяч гривень
становить заборгованість із зарплати в Україні на 1 жовтня. За даними комітету, найбільші темпи зростання заборгованості зафіксовано в Донецькій (19,4%), Луганській (33,3%) та Харківській (63%) областях. Водночас зниження заборгованості відзначається лише у трьох регіонах — на Кіровоградщині (16,4%), Хмельниччині (12,7) та Черкащині (10,8%). При цьому заборгованість із зарплати у державі, порівняно з 1 вересня 2008 року, зросла на 22,2%, або ж на 154 мільйони 165 тисяч гривень.

55 мільйонів євро
виділить ЄС на створення технології відстеження в інтернеті осіб, які загрожують безпеці користувачів всесвітньої мережі, повідомляє телеканал «Євроньюс». Міністри внутрішніх справ країн–членів ЄС схвалили відповідну пропозицію Єврокомісії. Мета проекту — створити загальноєвропейську базу даних, до якої б надходили сигнали про незаконну поведінку у «всесвітній павутині». Заплановано також проведення освітніх кампаній, що роз’яснюють найуразливішим групам способи протистояння психологічному тиску й іншим видам «заманювання» в інтернеті.

12 мільйонів гривень
планують у міськвиконкомі Полтави вкласти у спорудження нової дороги, що вестиме до «Поля Полтавської битви», повідомляють у прес–службі мерії. Фінансування будівництва відбуватиметься за рахунок державних субвенцій, призначених на проведення комплексу робіт зі створення пам’ятників Івану Мазепі та Карлу ХІІ, ремонту та реставрації історико–культурного заповідника «Поле Полтавської битви» тощо.

9,6 мільйона чоловік
становить загальна чисельність інтернет–аудиторії в Україні, повідомляють у Міністерстві транспорту та зв’язку України. При цьому простежується тенденція нерівномірного розподілу користувачів мережі по регіонах. Найменша активність користувачів зафіксована в Житомирській, Волинській та Чернівецькій областях — 0,18 %, 0,15% та 0,20% від загальної кількості користувачів, відповідно. Позицію лідера утримує Київ — 60% інтернет–аудиторії. Послуги з надання доступу до інтернету разом із цифровим телебаченням експерти визнали найперспективнішими в державі, у тому числі і з точки зору зростання доходів для українського ринку послуг зв’язку.

79 інвалідів
Тернопільщини отримали автомобілі з початку нинішнього року. Як повідомляє начальник Головного управління праці та соціального захисту населення обласної облдержадміністрації Софія Погоріла, у 2008 році через управління одержали автомобілі 79 інвалідів. З них 26 автівок було отримано як гуманітарну допомогу від іноземних донорів та 53 придбано за рахунок державного бюджету.

57–ме місце в рейтингу
65 найкращих міст для ведення бізнесу посів Київ. Укладачі рейтингу, експерти MasterCard, поставили найнижчі оцінки українській столиці за показником «бізнес–середовище». Крім того, експерти вважають, що тут спостерігається недостатній розвиток освіти та ІТ–технологій. Київ — єдине українське місто, яке потрапило у цей список. Перші позиції в рейтингу посідають китайські міста Шанхай та Пекін, а трійку лідерів замикає Будапешт (Угорщина).

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>