НОВИНИ ПЛЮС

25.10.2008

Росія блокує розгляд Голодомору в ООН

Росія заважає Організації Об’єднаних Націй розглянути питання про Голодомор. Таку заяву вчора зробило Міністерство закордонних справ України, повідомивши про те, що після гострих дебатів генеральний комітет Генасамблеї ООН відклав ухвалення рекомендації про включення до порядку денного нинішньої сесії ГА питання про Голодомор 1932—1933 років в Україні. «Російська Федерація, використовуючи важелі впливу постійного члена Ради безпеки ООН, шляхом відвертого тиску і шантажу намагається позбавити державу–члена ООН права поставити важливе для неї питання на порядок денний ООН — найбільш представницької всесвітньої організації. Такі дії суперечать букві і духу статуту ООН, а також правилам процедури Генеральної асамблеї».

Візит Ющенка в Туреччину

27—28 жовтня планується офіційний візит Президента Віктора Ющенка до Турецької Республіки. Заплановані переговори з президентом, прем’єр–міністром та спікером парламенту Туреччини в Анкарі, зустрічі з керівниками кількох провідних турецьких фінансово–промислових груп та холдингів, які планують розширити свою діяльність в Україні. У рамках візиту також планується відвідання Стамбула. Ющенко презентує Вселенському патріарху, дипломатам та громадськості пам’ятну срібну монету НБУ номіналом 50 грн. на честь недавнього візиту Варфоломія І в Україну. На монеті поруч зображені Вселенський патріарх і Президент України.

«Космос» іде у прем’єри

Міський голова Києва Леонід Черновецький впевнений, що його блок на виборах до парламенту набере не менше 10 відсотків голосів. За результатами такого виступу Черновецький планує посісти посаду Прем’єр–міністра. «10 відсотків — це серйозна планка, але ми її здолаємо, хай лише люди активніше голосують за християн», — сказав мер – лідер Християнсько–ліберальної партії, який планує піти на дострокові вибори у блоці з ХДПУ Журавського.