Орнітологи прилетіли

Орнітологи прилетіли

Книжку адресовано дітлахам, які вже знають, що то за дивовижі сновигають над головою, й навіть здатні ідентифікувати голубів та горобців. Тому автор «запортретував» три десятки більш екзотичних пернатих (з трьох сотень видів, що «прописані» в українському небі). Наприклад, дрохва: зустріти її нині так само важко, як і казкову жар–птицю. Тут же — слушні поради, як її побачити та як непомітно стежити за всіма іншими персонажами книжки.

Шевченко без кітчу

Шевченко без кітчу

У книгарні «Є» відбулася презентація аудіодиску поезії Тараса Шевченка «Пророк», який начитав відомий український актор, народний артист України, лауреат Шевченківської премії Михайло Мельник... Це привід поговорити про безсмертне мистецтво, великого поета і унікального актора.

Громада «Пласту»

Громада «Пласту»

Чи потрібна «Пласту» реклама? Мабуть, ні, бо щороку чимало підлітків хоче вступити до цієї організації, і ще більше батьків намагаються прилаштувати туди свою малечу. Адже в «Пласті» діти набувають самодисципліни, розвивають свої таланти, вчаться дружити і співдіяти, починають краще навчатися в школі і охочіше допомагати вдома по господарству. З іншого боку, реклама все ж потрібна — для суспільства, якому «Пласт» готує чесних, тямущих та ініціативних членів. Хоча наше суспільство зараз саме, як дитина. Після майже столітнього спотворення ідеї суспільної взаємодії, зокрема у вихованні молодої зміни, воно ніби «з нуля» вчиться бути громадянським.

Крістіан Вадім: Я не дивлюся фільмів з Катрін Деньов. Тому що вона — моя мама

Крістіан Вадім: Я не дивлюся фільмів з Катрін Деньов. Тому що вона — моя мама

«Бонжур! Добрий день! Мене звати Крістіан Вадім. Я — комік! Якщо ви не стави­тимете мені запитань, я піду геть», — так почав свій майстер–клас на кінофестивалі «Молодість» у кінотеатрі «Київ» 45–річний актор із Франції, син кінозірки Катрін Деньов і режисера Роже Вадіма. Крістіан приїхав в Україну презентувати стрічку свого батька «Небезпечні сутінки» (1959), яка йшла у програмі «Ретроспектива фільмів Жанни Моро».
У 18 років він ще не знав, ким буде. І якби не його батько, Крістіан не став би актором. «Я вивчав право в університеті. Якраз тоді повернувся батько з Америки, щоб знімати повнометражний фільм «Вечірка». Запросив мене бути асистентом по кастингу. Я возився з акторами, аж тут тато каже, що в мене гарна вимова, що за зовнішністю підходжу на роль одного з персонажів і чи не хотів би зіграти у його фільмі. Я мав приблизне уявлення про цю професію: одне, коли ти спостерігаєш, як це роблять батьки, інше — грати самому. Акторської майстерності навчився згодом на різних курсах. Мама була категорично проти цього», — згадує початок своєї кар’єри Крістіан Вадім.
Серед улюблених режисерів батька, Роже Вадіма, не називає: «Обожнюю Квентіна Тарантіно та Еміра Кустуріцу. Двадцять років тому гуляв по Єлисейських полях і випадково зайшов у кінотеатр. Там показували «Час циган». Це найкращий фільм за останні 20 років».

Всі статті рубрики