ХРОНІКА

25.10.2008

Шахи

Український клуб PVK Kiev Chess став бронзовим призером Кубка Європи, що завершився вчора в Калітеї (Греція). У сьомому, останньому, турі кияни зіграли внічию — 3:3 — з російським «Саранськом», за який виступають львів’яни Василь Іванчук і Андрій Волокітін. Саме Іванчук здобув для росіян єдину перемогу, здолавши на першій дош­ці юного кримчанина Сергія Карякіна. Натомість на четвертому столі реваншувався Олександр Арещенко, перегравши Євгена Наєра. Унічию завершилися партії Волокітін — Яковенко (PVK), Єфименко (PVK) — Сакаєв, Онищук (PVK) — Волков, Кобалія — Белявський (PVK).

У жіночому турнірі третє місце в складі чорногорської «Подгоріци» посіла українка
Інна Гапоненко. А от Ганна Ушеніна з саратовським «Економістом» і Катерина Лагно з вірменською «Мікою» до п’єдесталу трохи не дотяглися.

Підсумкове становище
(чоловіки): «Урал» (Росія), «Баден–Баден» (Німеччина) — 12, PVK Kiev Chess, «Босна» (Боснія і Герцеговина), «Економіст» (Росія), «Саранськ» — 11...

Підсумкове становище
(жінки): «Серкль д’Ешес» (Монако) — 12, «Спартак» (Росія), «Подгоріца», «Економіст» — 10, «Міка» — 9...

* * *

Сьома партія матчу за звання чемпіона світу між Віші Анандом і Володимиром Крам­ником, у якій білими грав індієць, завершилася внічию. Загальний рахунок протистояння став 5:2 на користь Ананда.

Теніс

У другому колі турніру WTA ІІ категорії в Лінці (Австрія) українка Олена Бондаренко обіграла швейцарку Патті Шнідер (4–й номер посіву) з рахунком 6:2, 1:6, 6:1.

На змаганнях ІІІ категорії в Люксембурзі киянка Марія Коритцева разом із росіянкою Вірою Душевіною (3) пробилися до півфіналу парного розряду, здолавши українсько–голландський дует Федак/Країчек — 7:5, 6:4.

Баскетбол

УБЛ. «Дніпро» — «Крив­бас–баскет» — 68:62 (Беверлі (24) — Кондратовець (14)).

Євро–2012

Корпорація «Індустріаль­ний союз Донбасу» готова збудувати у Львові стадіон до футбольного чемпіонату Європи 2012 року, причому — за 85 млн. євро та згідно із затвердженим УЄФА часовим графіком. Як повідомили у прес–службі Львівської міськради, про це заявив Олександр Тарута — один із керівників «ІСД», гендиректор ПСП «Азовінтекс» — під час переговорів із міським головою Андрієм Садовим. Мер Львова пішов на контакт зі східноукраїнським бізнесом в умовах цейтноту після провалу переговорів із німецькими будівельниками. Тарута каже, що його компанія готова почати роботи наступного ж дня після підписання угоди генпідряду.