Ще один заклад харчування класу люкс із живими русалками в інтер'єрі відкрився нещодавно в Києві. У ресторані «Авалон», який постав на місці модного колись «Бон-Бону», втомлені світським і бізнесовим життям люди можуть прихилити голову і відчути себе володарями морськими. Дизайнер Тарас Легар створив із приміщення затишну мушлю, в яку можна забитися і забути про всі неприємності життя «на суші». Кабіни — з акваріумами, задрапіровані м'яким пастельним газом, у прозорих столиках можна роздивлятися морські дива — мушлі, зірки, камінці. Люстри у центрі зроблені у вигляді «пухнастих» медуз, а у великому басейні, що розділяє приміщення і куди вже налили воду, скоро плаватимуть русалки. Спортсменки-плавчихи наразі проводять тренування з підводної хореографії, тож скоро, чекаючи скампію гриль чи гребінь «Святого Якова», можна буде безплатно, тобто задарма, розважатися таким незвичним видовищем. Плануються і традиційніші забави — музичні шоу-програми, джазові, блюзові вечори, ресторан відкрився зовсім нещодавно і різні сервісні примочки будуть з'являтися поступово.
«Авалон», заявляють його власники, — це ресторан класу люкс, і на певні морські страви він претендує в Києві на роль монополіста. Шеф-кухар закладу Володимир Латушко колись працював у таверні «Печера», ресторанах «Августин», «Каравела», і може похвалитися навіть власними винаходами у кулінарії. Скажімо, його ноу-хау — соус із чаєм «Каркаде». У накрохмаленому білосніжному ковпаку він демонстрував столичним журналістам тушку морського чорта, скампії у натуральному вигляді, 6 видів устриць, частував своїми карпаччо із лосося, тунця і сібаса, салатом «Морська перлина», мідіями, креветками. Свіжі устриці і різноманітні морепродукти в «Авалон» двічі на тиждень доставляють із Франції і Фінляндії, і не замороженими, а охолодженими. В Києві тільки в цьому ресторані, каже шеф-кухар, можна спробувати рибу голець сімейства лососевих, яка водиться лише в чистих та холодних річках і озерах, і голець у кілька разів ніжніший за лосось, запевняє Влодимир. Уся пряна зелень для страв «прилітає» з Ізраїлю, а з українського в «Авалоні» — лише курятина та трохи традиційної зелені. Ціни в новому ресторані відповідні: за 12 штук іспанських мідій, запечених із часниково-пряним вершковим маслом, треба викласти 79 гривень, 100 грамів морського язика — 49 гривень, 59 гривень коштує 100 грамів морського чорта, суп-пюре з лисичками і лососем — 31 гривня, овочевий суп-пюре із качиними язичками і шматочками гусячої печінки — 46 гривень, і все в такому ж дусі.
Отакі-от буржуйські новини із красивого життя Києва, співучасником якого стала і я.