Згори їм видно все, ти так і знай

09.10.2008

Ідучи назустріч 1970 року, коли в СРСР усе, що можна, присвячували століттю від дня народження Володимира Леніна (так само, як у нас зараз — проведенню Євро–2012), радянський лісник Каменщиков у Курганській області РФ висадив деревами напис«Ленину — сто лет». Новатор творив передусім для радянських льотчиків, котрі могли бачити гасло з небес. А ще раніше німецькі лісівники першої половини ХХ століття залишили для авіаторів і взагалі нащадків лісове насадження у вигляді свастики.

А тепер, як повідомляє радіо «Маяк», молодіжні активісти Улан–Уде замахнулися ще вище й вирішили передати привіт космонавтам, котрі перебуватимуть на Міжна­родній космічній станції. Для цього в передмісті столиці Бурятії висадять сосни в особливому порядку: так, щоб вони утворили гігантські фрази «Привіт космонавтам!» російською та англійською мовами. Слід лише врахувати, що космонавти побачать написи не одразу, а тоді, коли дерева виростуть. Та й то — у випадку, якщо розміри літер будуть дійсно «космічними». Адже насправді з космосу, всупереч усталеній думці, не видно навіть Велику китайську стіну.

Бурятські саджанці покликані замінити приміські ліси Улан–Уде, знищені раніше пожежами. Крім того, акція, на думку її організаторів, приверне до Бурятії додаткову увагу за кордоном і, можливо, підвищить її привабливість для туристів.