Цієї неділі в райцентрі Борщів Тернопільської області, в рамках фольклорно–мистецького свята, відбувся вже третій фестиваль «Борщ’їв», присвячений найпопулярнішій першій страві української кухні.
Більше як півсотні господинь з усіх куточків цього наддністрянського району, а також кухарі з барів та ресторанів райцентру, наварили з цього приводу понад п’ятсот літрів борщу за сорока (!) різними рецептами. До того ж винятково з екологічно чистих продуктів, вирощених у власних господарствах, та ще й змагалися в майстерності якнайоригінальніше його подати (був навіть борщ у... гарбузі). За кількістю водночас звареного в одному місці борщу фестиваль, як стверджують його організатори, став рекордним, тож вони хочуть подавати відповідну заявку до Книги рекордів України чи навіть Гіннесса.
Кухонні плити та столи з усім необхідним начинням були виставлені просто на центральному майдані міста. А участь у смачному дійстві взяла, зокрема, дружина Президента, яка власноруч допомагала одній з борщівських господинь шаткувати овочі. Взагалі ж Катерина Ющенко приїхала того дня до Борщова, як голова наглядової ради Фонду «Україна 3000», на конференцію українських та польських науковців «Борщівська вишивана сорочка в контексті українського національного костюма». Варто нагадати, що борщівські вишиванки є унікальним явищем українського національного костюма, бо в них закарбовані фрагменти трипільської культури.