Офіцери й тваринники: «Тьху–тьху, щоби не наврочити!..»

Офіцери й тваринники: «Тьху–тьху, щоби не наврочити!..»

Уряд нарешті визначився з бюджетом на 2009 рік. Міністри витратили цілих чотири години у свій законний вихідний — суботу, але таки зуміли звести воєдино цифри прибутків та витрат і явити їх народові. А вже вчора, відповідно до законодавства, спеціально навчений кур’єр приніс папку із написом «Бюджет–2009» до відомої будівлі зі скляним куполом, де плоди старань міністрів має уважно вивчити кожен із 450 народних депутатів.

Під прапором Мазепи

Під прапором Мазепи

10 вересня з Кракова українській делегації було передано реліквію — вже відреставрований стяг Івана Мазепи. За історичними фактами, клейнод, виготовлений в 1686—1688 роках в Збройовій палаті Московського Кремля, призначався для українського гетьмана Івана Самойловича, однак після його усунення від влади прапор було передано гетьманові Іванові Мазепі. Таким чином стяг із 1688 до 1730 року уособлював найвищу державну владу в Гетьманщині за часів правління Івана Мазепи, Івана Скоропадського та Данила Апостола.

Рекордний борщ із Борщова

Рекордний борщ із Борщова

Цієї неділі в райцентрі Борщів Тернопільської області, в рамках фольклорно–мистецького свята, відбувся вже третій фестиваль «Борщ’їв», присвячений найпопулярнішій першій страві української кухні.

Кінцева зупинка «Ланоса»

Кінцева зупинка «Ланоса»

Тихої ночі, коли неділя тільки–но перейшла в понеділок, четверо людей пішли з життя внаслідок жахливої аварії на проспекті 40–річчя Жовтня. Як повідомили у відділі зв’язків із громадськістю ДАІ міста Києва, автомобіль «Деу–Ланос», під зав’язку набитий пасажирами, рухався в бік Московської площі. Його водій втратив керування і врізався в несправний тролейбус.

А судді хто?

А судді хто?

Тотальне подорожчання, інфляція, політична нестабільність не могли не позначитися й на розмірах хабарів, що, за свідченнями донецьких правоохоронців, ростуть, немов на дріжджах. Усього з початку нинішнього року в Донецькій області задокументовано 40 подібних злочинів, де «вдячність» вимірювалася сумами понад 10 тисяч гривень. А в 14 випадках хабарі були більше 30 тисяч гривень. Цей «улов» правоохоронців у кілька разів перевищує показники минулого року.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Як козаки стадіон збудували

Як козаки стадіон збудували

Відкриття нового стадіону у Дніпропетровську приурочили до Дня міста. Президента, якого у його робочій поїздці на Дніпропетровщину супроводжували віце–прем’єр–міністр Іван Васюник та міністр у справах сім’ї, молоді і спорту Юрій Павленко, очікувало приємне дійство — відкриття суперсучасного стадіону «Дніпро». Цій події передувала 60–денна робота державної комісії, яка ретельно вивчала кожну деталь: зрештою, дала добро. У суботу місцеві мешканці та гості могли побачити і екс–Президента України Леоніда Кучму і послухати прямо на вулиці Йосипа Кобзона, і ще почерпнути багато чого цікавого.

Всі статті рубрики