Чернігівщина вітає короля

Чернігівщина вітає короля

Пам’ятник у вигляді двох стел із зображенням українського гетьмана та шведського короля встановили на високому пагорбі в селі Дехтярівка. Саме тут із метою створити військово–політичний альянс відбулась зустріч лідерів двох держав за рік до початку війни з Росією у 1656 році. Задля висвітлення надзвичайно важливої, проте маловідомої історичної події й виникла ініціатива встановити монумент.

Куди ти, літо?

Куди ти, літо?

На подвір’ї Бродівського управління з експлуатації газового господарства на Львівщині зацвіли дві яблуні. На деревах вдруге за рік з’явилися молоденькі листочки і поодинокий яблуневий цвіт. Працівники газового господарства пишаються такою аномалією і вважають вересневий яблуневий цвіт символічним подарунком до 150–річчя від часу початку використання природного газу на Львівщині. Така ж природна дивина сталася і на подвір’ї одного з бродівчан.

Кулі для «вогника»

Кулі для «вогника»

У Запорізькій області не можуть погасити пожежу на місцевому «Водоканалі» в районі селища Балабіно. «Горять мулові ставки центральних споруд. Це тверді відходи очисних стоків, які за своєю структурою дуже нагадують торф», — розповіли «УМ» у Головному управлінні МНС України у Запорізькій області.

На Гагаріна — як у космосі

На Гагаріна — як у космосі

Мешканці черкаського мікрорайону Митниця, де живе більше 30 тисяч людей, дочекалися відкриття вулиці Гагаріна. Ще на початку літа її закрили на реконструкцію, а весь потік транспорту з набережної Дніпра до центру міста спрямували в об’їзд, що створювало кількаметрові затори.

Цистерна смерті

Цистерна смерті

У селі Мельники Чорнобаївського району тамтешній підприємець Олександр Фесенко, котрий займається вантажними перевезеннями, вирішив виготовити велику ємкість для пального. Для цього п’ять залізних цистерн, які вже були у використанні, взявся об’єднати в одну. Допомогти запросив двох чоловіків — 49–річного Івана та 38–річного Володимира.

Всі статті рубрики