На Гагаріна — як у космосі

12.09.2008

Мешканці черкаського мікрорайону Митниця, де живе більше 30 тисяч людей, дочекалися відкриття вулиці Гагаріна. Ще на початку літа її закрили на реконструкцію, а весь потік транспорту з набережної Дніпра до центру міста спрямували в об’їзд, що створювало кількаметрові затори.

Але тепер вулиця Гагаріна має «космічний простір». Оскільки на місці вузенької дорожньої смуги, де раніше нелегко було розминутися й двом авто, нині чотири смуги та європейське асфальтне покриття і розмітка, котру назвали найкращою в місті. До речі, водночас із реконструкцією вулиці Гагаріна перевірялась і якість асфальту, котрий ішов на дорожнє покриття. Сертифікати на кожну партію видавала лабораторія «Черкасиміськбуду». Після завершення робіт корпорація надала місту дворічну гарантію на експлуатацію дороги.

«Уперше з часів Радянського Союзу міська влада зробила реконструкцію вулиці такого масштабу. Дотепер у Черкасах вдавалося виконувати роботи лише з поточного чи капітального ремонту автошляхів. Та ми змінили стратегію роботи дорожнього господарства, зробивши акцент на будівництво нових і розширення старих доріг: на це у бюджеті розвитку міста мерія запланувала понад 15 мільйонів гривень», — не без гордості розповідає черкаський міський голова Сергій Одарич. Загальний кошторис розширення вулиці Гагаріна становить понад 7,5 мільйона.

Окрім цього, на новому шляху запрацював і новий автобусний маршрут № 21, про що раніше городяни могли тільки мріяти. Тож тепер із митниці через оновлену вулицю можна дістатися до центру міста буквально за кілька хвилин.