НОВИНИ ПЛЮС

12.09.2008

Медведчука кличуть на допит

Служба безпеки України має намір допитати екс–лідера Соціал–демократичної партії (об’єднаної) Віктора Медведчука за підозрою в антидержавній діяльності. Про це повідомив в. о. голови СБУ Валентин Наливайченко. Крім того, Наливайченко зазначив, що СБУ проводить інші процесуальні дії щодо Медведчука з метою недопущення зазіхання на конституційний устрій дер­жави, повідомляють «Українські новини».

«Відпусти, я благаю, відпусти...»

Вокаліст гурту «Океан Ельзи», народний депутат від «НУНС» Святослав Вакарчук заявив про складення депутатських повноважень. «Це рiшення стало пiдсумком важких кiлькамiсячних роздумiв i видається менi чесним кроком по вiдношенню до виборцiв, колег–однодумцiв i до самого себе», — йдеться в заяві Вакарчука, яку цитує агенція «Інтерфакс–Україна». На думку Вакарчука, нинiшнiй склад Верховної Ради не виконав головної ролi – «творити вiзiю України як сучасної європейської держави». Він вважає, що політичне життя держави «звузилося до безжальної сутички за владу». Вакарчук має намір повернутися до громадської діяльності.

Оновлена «Рада» зустріла спротив

Регламентний комітет Верховної Ради виступив проти запуску модернізованої системи «Рада», котра змушує депутатів голосувати обіруч. Про це, перебуваючи на Вінниччині, заявив Голова Верховної Ради Арсеній Яценюк. Спікер усе–таки планує запустити нову систему через два–три тижні, повідомила агенція УНІАН. «Доки я голова парламенту, я зроблю все, щоб ця система запрацювала», — сказав Яценюк.