Юлю, зустрінемося у вівторок

12.09.2008

Учора на вулиці Борисоглібській, 18 (де розташоване Головне слідче управління з особливо важливих справ ГПУ) ще з 9.30 ранку спостерігався неабиякий ажіотаж преси. Більше 20 телекамер та з півсотні журналістів — така кількість відверто здивувала місцевих мешканців. Дізнавшись, що о 10.00 сюди мають прибути Прем’єр–міністр Юлія Тимошенко та народний депутат Давид Жванія як свідки у справі щодо отруєння Президента Ющенка, чолов’яга з будинку навпроти негайно покликав на балкон дружину та сина. Мати навіть почала причісувати хлопчика... Натомість майже весь колектив місцевої філії «Укрпошти» вибіг на вулицю, щоб побачити Юлію Володимирівну.

Тимошенко прибула рівно о 10.00, тоді як Давид Жванія виклик на допит проігнорував укотре. В короткому спічі для преси Прем’єрка ще раз назвала себе головним конкурентом глави держави на майбутніх президентських виборах. Мовляв, саме тому її й викликають до Генпрокуратури за надуманими приводами. Вона продемонструвала повістку і додала, що у справі отруєння свідчитиме вже вдруге. «Мабуть, чогось недоросказала їм ще тоді», — знизувала плечима Прем’єрка.

Коментуючи цю ситуацію, пані Тимошенко запропонувала ГПУ звернутися до світової спільноти, визначивши певну міжнародну лабораторію, яка має об’єктивно і незаангажовано з’ясувати все, що стосується отруєння Ющенка. А також те, яким є стан здоров’я Президента сьогодні. «Бо шкода, що навіть здоров’я Президента в Україні політизується», — обурювалася Леді Ю. Відтоді як Прем’єр–міністр зникла за дверима слідчого Главку ГПУ, минуло більше п’яти годин. За той час якісь свої особисті питання у прокуратурі вирішив «нашоукраїнець» Віктор Тополов. На це в нардепа пішло не більше десяти хвилин. Утім на запитання журналістів, чи не зустрічав він у коридорах ГПУ пані Юлію, відповів заперечливо.

Лише на початку 16–ї до журналістів вийшла прес–секретар Прем’єр–міністра Марина Сорока і заявила, що її «шефиня щойно поїхала працювати до Кабміну». Мовляв, у неї термінова міжнародна зустріч за графіком. До того ж свідка Тимошенко викликають на допит утретє, ще у вівторок. Чому Прем’єрка проігрорувала пресу, так і залишилося невідомим.