РАХУНКОВА ПАЛАТА

12.09.2008

50 мільйонів
гривень становлять збитки, спричинені вибухами на 61–му військовому арсеналі в місті Лозова Харківської області. За інформацією, оголошеною на сесії Харківської облради, Лозівський район зазнав збитків на суму 18 мільйонів 892 тисячі гривень. Саме місто — на 29 мільйонів 401 тисячу гривень. За даними місцевої влади, в результаті пожеж та вибухів пошкоджено 308 приватних будинків, 87 багатоповерхівок і 37 будівель соціально–культурної сфери і комунального господарства.

3 тисячі
самогубств відбувається щодня у світі. За даними ООН, на планеті Земля хтось добровільно йде із життя кожні 40 секунд, а кількість спроб накласти на себе руки в двадцять разів більша, ніж суїциду. ООН також повідомляє, що загалом самогубства є тринадцятою за рахунком причиною смертності й входять до числа трьох основних причин смерті у віці 15—44 років. Основними ж причинами суїциду вчені називають бідність, безробіття, страх перед покаранням, душевні хвороби та пристрасть.

214 підприємців
«Калинівського ринку» в Чернівцях, які зазнали збитків унаслідок стихії, вже можуть отримати допомогу в розмірі 5 тисяч гривень на сім’ю з виділених державою на ліквідацію наслідків стихії 104 мільйонів гривень. Наразі Чернівецький міськвиконком за актами обстеження втраченого майна складає списки постраждалих, а першими виплату отримають 214 осіб із першого та п’ятого секторів базару. Загалом на «Калинівському ринку» працює понад 11 тисяч підприємців.

60 відсотків
дітей–сиріт у Донецькій області не забезпечені житлом. За повідомленням Донецької облдержадміністрації, нині з 7 408 дітей, позбавлених батьківської опіки, на квартирному обліку перебуває всього 320 дітей. В ОДА також зазначили, що впродовж I півріччя поточного року придбали квартири для 132 дітей, тоді як у минулому році — лише для 31. Також в облдержадміністрації констатують, що у 3% дітей–сиріт не захищені майнові права, зокрема не призначені пенсії та аліменти.

55,1 відсотка
українців вбачають найбільшу загрозу національній безпеці у втраті моральних цінностей, поширенні наркоманії, порнографії та азартних ігор. За даними дослідження, проведеного Інститутом соціології НАН України, ще 35,8% вбачають загрозу нацбезпеці в масовому безробітті та зубожінні населення, 31,8% — в екологічних катастрофах, 28,2% — у поставках енергоносіїв, а 21,3% — у міжетнічних конфліктах та міжнаціональних війнах.

30 евакуаторів
закупить влада Києва, згідно з розпорядженням Київміськдержадміністрації. Автівки «Київтранспарксервіс» має придбати, оголосивши тендер. А Головному управлінню транспорту доручено подати пропозиції щодо фінансування закупівлі атвомобілів–евакуаторів за рахунок коштів, передбачених Програмою соціально–економічного та культурного розвитку столиці на поточний рік. Наразі в місті працює 25 евакуаторів.

18 тонн
кавунів і динь отримали мешканці Херсона в обмін на сміття в рамках акції «Очистимо Херсон від сміття разом». За повідомленням Херсонської облдержадміністрації, найактивніше до заходу долучилися діти та пенсіонери, які загалом обміняли 9 тонн твердих побутових відходів на 14 тонн кавунів і 4 тонни динь. Решту солодких ягід, які надали сільгоспвиробники з Голопристанського та Каховського районів Херсонщини, розвезли по дитячих будинках обласного центру.

1 відсоток
українців вважає політичну ситуацію в державі благополучною. За даними національного соцдослідження, проведеного Інститутом соціології НАН України, 53,5% назвали ситуацію в країні напруженою, 28,6% — кризовою та критичною, а 11% — спокійною. При цьому 60,9% наших співвітчизників вважають, що соціально–економічну ситуацію в державі могло б покращити замороження цін на продукти першої необхідності й комунальні послуги.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>