Говорить і показує Космос

Говорить і показує Космос

Поки вітчизняні політики чубляться, розмірковуючи, чи потрібні Україні нові дострокові вибори, окремі політичні сили та їхні штаби вже готуються. Приміром, дедалі частіше столичний міський голова Леонід Черновецький заявляє, що його політична сила (очевидно, йдеться про Блок Черновецького. — Авт.) у випадку перевиборів буде представлена у Верховній Раді. З цікавою заявою виступив і керівник умовного «Київського медіахолдингу» Казбек Бектурсунов — він повідомив, що комунальний телеканал «Київ» має намір уже до кінця року мовити на всі обласні центри.

«Фабрика мрій» по–українськи

«Фабрика мрій» по–українськи

Часи занепаду для найбільшої української кіностудії, здається, минули. У будь–якому разі в цьому впевнені її співробітники. На думку довженківців, останнім часом держава звертає значно більше уваги на проблеми кіногалузі. Наприклад, цьогоріч уже презентовано два повнометражні українські фільми, відзняті за державні кошти й у павільйонах кіностудії: «Богдан–Зи­новій Хмельницький» та «Владика Андрей». Звісно, замало. Особливо порівнюючи з «голлівудським конвеєром». Але головне — початок. Нині Національна кіностудія імені Олександра Довженка — це сучасне кінопідприємство, здатне вирішувати найскладніші завдання при зйомках фільмів різної постановочної складності та будь–яких жанрів. Телевізійники також використовують потужності студії для створення телепрограм і серіалів.

Обезсмертив себе

Обезсмертив себе

У середу не стало поета та письменника Миколи Негоди, відомого у нашій державі як автора пісні–реквієму «Степом, степом...», котра зачіпає серця не лише українців. Митець пішов із життя у 81 рік. Свого часу письменник Олесь Гончар сказав, що «Микола Негода і композитор Анатолій Пашкевич піснею «Степом, степом...» обезсмертили себе...».

Живописна втрата

Живописна втрата

Початок тижня приніс не дуже веселі новини працівникам Закарпатського краєзнавчого музею в Ужгородському замку та поціновувачам закарпатського живопису. У ніч на понеділок невідомі вкрали чотири полотна. «З музею зникли картини Йосипа Бокшая «Ворочівські скелі», Ігоря Грабара «Водоспад Лютянка», Антона Кашшая «Ліс» і Федора Манайла «Буковий ліс». Полотна просто вирізали з рам, причому зробили це дуже необережно, грубо попсувавши шедеври. На рамі від картини Манайла навіть лишився шматочок полотна з підписом художника. Рами ж крадії просто покинули на підлозі», — розповіла «УМ» начальник відділу зв’язків із громадськістю Ужгородського міськвідділу міліції Катерина Кийович.

Замовкни на віки!

Замовкни на віки!

Багаторічні неприязні стосунки між родичами, що мешкали по–сусідству в гірській місцевості Косівщини, отримали шокуюче несподіване продовження. Зранку, як розповів начальник райвідділу міліції Віктор Заплітний, 72–річний гуцул влаштував традиційну словесну перепалку зі значно молодшою двоюрідною сестрою, що мешкала за сотню метрів від його обійстя.

Батько, гірший за звіра

Батько, гірший за звіра

Черкаські правоохоронці в шоці. Приїхавши на виклик до одного з приватних будинків у Черкасах, по вулиці Благовісній, вони побачили справжнє жахіття. «У дитячому ліжку лежала мертва дитина. Дівчинці виповнилося лише одинадцять днів. Її крихітне тіло було настільки обпечене гарячою водою, що в окремих місцях злізла шкіра. Крім того, експерти виявили ще й синці, а в ротик було напхано мило», — розповів «Україні молодій» помічник начальника Придніпровського райвідділу міліції Черкас Юрій Дученко.

НОВИНИ

НОВИНИ

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики