Миротворча Венеція

Миротворча Венеція

Головні підсумки 65–го кінофестивалю у Венеції — недостатньо сильна програма та несподівані переможці. Першу сентенцію на фестивалі обговорювали ледь не щодня, визнаючи, що цьогорічний конкурс помітно програє кінозмаганням попередніх років. Щоправда, тільки–но фестиваль у Венеції перетнув свій екватор — тональність обговорень змінилася на полярно протилежну, оскільки настала черга вартісних та перспективних картин. Але очевидного фаворита конкурсу не знайшлося, власником статуетки «Золотий лев–2008» фестивальна публіка спершу воліла бачити представника японського кінематографа, потім — американського... Симпатії ж журі були на боці картини «Рестлер» («Борець») американського режисера Даррена Аронофськи, головну роль у якій зіграв Міккі Рурк.

Діти не почули, дорослі не побачили

Діти не почули, дорослі не побачили

Трагедія сталася ще 24 липня, а от тільки днями у правоохоронців дійшли руки до її винуватців. Ідеться про вихователів дитячого оздоровчого табору «Орлятко» у Феодосії, проти яких після ретельної перевірки кримська прокуратура порушила кримінальну справу за частиною 2 статті 367 Кримінального кодексу України — службова халатність, що призвела до тяжких наслідків. Вихователі переводили групу вихованців інтернату з вадами слуху через дорогу в місці, не дозволеному Правилами дорожнього руху.

Викарбувано банком

Викарбувано банком

Національний банк України з учорашнього дня ввів в обіг чергову пам’ятну монету «Хрещення Київської Русі» номіналом 5 гривень. Як повідомляє прес–служба Нацбанку, металевий грошовий знак випустили з нагоди 1020–річчя Хрещення Русі.

Львiв пам’ятає все

Львiв пам’ятає все

Сьогоднi Львiвська мiськрада оголосила мiжнародний конкурс на кращу концепцiю втiлення iдеї меморiального комплексу пам’ятi жертв окупацiйних режимiв. Комплекс розташують у Львовi бiля колишньої в’язницi на вулиці Степана Бандери. Сам конкурс триватиме два мiсяцi. «Наприкінці року ми розкажемо про концепцiю меморiалу, а вже з початку наступного року — розпочнемо проектування. Також мiська рада має намiр звернутися до iноземних архiтектурних бюро з пропозицiєю взяти участь у конкурсi», — повiдомив «УМ» заступник міського голови з гуманітарних питань Василь Косiв.

Гоголь над калюжею

Гоголь над калюжею

Наступної весни світ відзначатиме 200–річний ювілей геніального нашого земляка, письменника Миколи Гоголя. А вже 18 вересня у Миргороді урочисто відкриють і пам’ятник класику, який колись змалював це місто. Особливу увагу письменника свого часу привернула Миргородська калюжа, яка, за його словами, у спеку не висихала, а в мороз — не замерзала. Не висохла вона до цих пір, і саме на березі цієї водойми, описаної Гоголем у повісті «Як посварився Іван Іванович з Іваном Никифоровичем», встановлять пам’ятник письменнику.

Не підмажеш — не поїдеш

Не підмажеш — не поїдеш

На сьогодні депутати Київради ще не ухвалили жодного рішення з приводу підвищення вартості проїзду в комунальному транспорті. Але незабаром, очевидно, ухвалять. Бо тиск, який на них чинять комунальники, зіграє роль краплі, що точить камінь. Ба, навіть не однієї краплі, а цілого осіннього дощику, який нудно стукає в шибки вікон із одним і тим самим мотивом: гроші, гроші, гроші...

Ніхто не залізний

Ніхто не залізний

Пригода сталася ввечері в понеділок близько 23.30. Автобус ISUZU A091 їхав по вулиці Глибочицькій у напрямку вулиці Артема. «На борту» було 20 пасажирів. Автобус «летів» явно не на безпечній швидкості, водій не впорався з керуванням, і закінчилося все зіткненням із придорожнім деревом. Ушкодження різних ступенів важкості отримали 14 пасажирів.

А махнути б із птахами на південь!

А махнути б із птахами на південь!

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Схоже, скоро нам усім доведеться залізти в ті закутки шаф, де ми зберігаємо теплі пальта і светри. Свято тепла закінчується, а після свят, зазвичай, буває не дуже добре. От і зараз до нас прийшло холодне арктичне повітря і дало старт справжній депресивній осені. Поступове зниження температури, що почалось у вівторок, триватиме найближчі п’ять днів. Уже в четвер та п’ятницю очікується вночі — від 4 до 10 градусів й удень 10—16. Загалом опадів синоптики не прогнозують, але на північному сході будуть невеликі дощі.

І хто йому лікар?

І хто йому лікар?

Звинувачений у зловживанні службовим становищем та нецільовому використанні бюджетних коштів Володимир Корнієнко не з’явився на засідання суду, на якому вирішувалось питання про його арешт. Адвокат звинувачуваного наполягав на неможливості винесення такого рішення саме через відсутність пана Корнієнка. Як доказ поважної причини, юрист представив судові довідку Охтирської районної лікарні (Сумська область) про перебування пана Корнієнка на стаціонарному лікуванні в цьому медичному закладі. Попри це російський суд таки виніс рішення про арешт чиновника. Наразі правоохоронці Карелії (порушення закону зафіксовано саме на території цієї російської республіки. — Авт.) розглядають можливість оголошення втікача в міжнародний розшук. Ситуація ускладнюється тим, що Володимир Корнієнко є громадянином України. Тому екстрадувати порушника російського законодавства буде складно. Рішення про екстрадицію чи покарання, якщо буде доведено його вину, ухвалюватимуть на рівні Генпрокуратури України та відповідного відомства в РФ.

Всі статті рубрики