Коаліція тріщить?

28.08.2008

Прем’єр–міністр Юлія Тимошенко вчора звинуватила Президента в розвалі демократичної коаліції. Коментуючи заяву народного депутата Ігоря Кріля про неефективність більшості, Тимошенко відзначила: «Це не будь–який депутат «НУНС» заявив, а цілий Кріль. Це серйозна заява. Кріль — не просто Кріль, а глашатай Віктора Івановича Балоги і Президента. І сьогодні нарешті оприлюднено чітку позицію, що «НУНС» на чолі з Президентом готується створювати коаліцію з Партією регіонів». Слід відзначити, що тон останніх заяв Тимошенко не менше нищить коаліцію.

Юлія Тимошенко також побоюється, що Конституційний Суд визнає коаліцію неіснуючою у зв’язку з тим, що з її лав вийшло двоє народних депутатів. Прем’єрка підозрює, що судді, обрані за квотою Президента, і судді, котрі входять до кола впливу опозиції, можуть проявити одностайність.

Тим часом напередодні відкриття сесії парламенту Президент зустрівся з Головою Верховної Ради Арсенієм Яценюком. Під час розмови вони обговорили зокрема й міцність коаліції. «Доля коаліції на сьогодні в руках самої коаліції, а не Конституційного Суду. Злагоджене результативне голосування стане найбільш дієвим доказом того, що коаліція існує», — відзначив Віктор Ющенко і додав, що щиро цього прагне.