ПАРАДуємось!

ПАРАДуємось!

24 серпня 2008 року в Києві відбудеться парад військової техніки. Почнеться він о десятій ранку. Як говорить програма, «підняття дер­жавного прапору України супроводжуватимуть десять залпів артилерійського салюту з вогневої позиції на Трухановому острові». Далі — все за шаблоном: парад прийматимуть Верховний Головнокомандувач (Віктор Ющенко) та міністр оборони (Юрій Єхануров).

Геть солом’яні брилі!

Геть солом’яні брилі!

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

У політолога Костя Бондаренка ми поцікавились тим, навіщо потрібні військові паради. «Для того, щоб демонструвати військову могутність країни, — відповів він. — Але про яку могутність країни можна говорити в умовах повного розвалу армії? Інша річ, якби ми справді перевели нашу армію на стандарти НАТО і продемонстрували б усім, що наші війська дійсно готові до вступу в Північно–Атлантичний альянс... Зараз показувати невідомо що — найбільша помилка, яку можна уявити. Першим про це заявив депутат Папієв із «Регіонів», потім — Томенко від БЮТ. Якщо є така одностайність у різних політичних таборах, то про те, навіщо все–таки потрібен нам парад, треба запитувати, мабуть, у Головнокомандувача».

Танки на Хрещатику

Танки на Хрещатику

Власне, дискутувати ні про що: військовий парад на Хрещатику з нагоди Дня Незалежності відбудеться. Вперше за останні сім років. Згідно з наказом міністра оборони. Але риску під «за» та «проти» підвести все ж варто.

Всі статті рубрики