Рок під музику дощу

Рок під музику дощу

Цьогорічний рок–фест у чудовому карпатському селищі Славське відбувся, не зважаючи ні на що! Плани музикантів та їхніх шанувальників не зруйнували ані божевільна погода, яка «тішила» народ щоденною порцією дощу, ані підтоплені намети й вогкі речі туристів, ані відсутність нормального освітлення населеного пункту (ввечері без ліхтарика нікуди), ані суцільна болотяка під ногами — як на стадіоні перед вечірньою сценою, так, власне, й на більшості вуличок селища, ані звістка про потопельника (не гостя фестивалю), якого витягли з річки двадцятьма кілометрами нижче Славського. Музиканти з України, Німеччини, Італії, Швеції, Польщі, Туреччини, Чехії й Англії завзято «лабали» рок на денній та вечірній сценах, перекриваючи шум води, яка нагло падала з неба й загрозливо вирувала в гірському потоці. Повені не злякались і люди, які майстрували щось власними руками у спеціально влаштованих майстернях. Про те, як рокери місили глину на сільському стадіоні, як туристи серед ночі шукали сухого місця для наметів, ви дізнаєтесь від журналіста «УМ» — очевидця всіх цих подій.

Пісня в камені

Пісня в камені

Знання про великих українців не мають обмежуватись вивченою напам’ять та обговореною перед телевізором «десят­кою найкращих» — за тією версією, яку подав канал «Інтер» і «Свобода» Савіка Шустера. Насправді видатних людей на наших теренах більше, ніж здатен вмістити телеефір. Тож подяка Київській державній адміністрації бодай за те, що одного з неординарних наших співвітчизників згадали, вирішивши увічнити його ім’я на меморіальній дошці. Як повідомив заступник голови КМДА Віталій Журавський, на вулиці Братській незабаром з’явиться пам’ятний знак на честь Артемія Веделя.

Піднесені «Новою хвилею»

Піднесені «Новою хвилею»

Учора в Юрмалі завершився один із найпопулярніших пісенних фестивалів Європи «Нова хвиля». Бліц–підсумки події наступні: переможці, грузинський дует Georgia, приймають вітання та занотовують пропозиції на майбутнє, переможені шукають прорахунки свого штурму Юрмали, глядачі ж і досі перебувають під впливом шаленої зіркової енергетики, яка протягом чотирьох днів лилася зі сцени концертного залу «Дзінтарі».

Всі статті рубрики