НОВИНИ ПЛЮС

19.07.2008

Морозов повернувся в «Ощадбанк»

Кабінет Міністрів призначив Олександра Морозова членом наглядової ради ВАТ «Ощадбанк». Уряд вніс зміну до своєї постанови від 16 січня 2008 року: Морозова поставили замість Олени Нижник.

Раніше — з 2005 року — Морозов очолював правління «Ощадбанку», але 19 березня 2007го був звільнений за рішенням Президента Ющенка. Своє усунення Морозов пояснив «змовою братів Клюєвих із Партії регіонів з Арсенієм Яценюком, який тоді працював заступником голови секретаріату Президента. До березня 2008го Морозов входив до складу наглядової ради «Ощадбанку» за квотою Президента, а тепер різко критикує політику глави держави.

Заяви Генерального прокурора

Генеральна прокуратура України розглядає питання про позбавлення українського громадянства колишнього першого заступника голови СБУ Володимира Сацюка. Про це вчора розповів Генпрокурор Олександр Медведько, коментуючи інформацію про відмову Росії передати фігуранта справи про отруєння Віктора Ющенка в Україну.

* * *

«Жодна міжнародна структура, до якої Генеральна прокуратура зверталася щодо проведення фоноскопічної експертизи записів [майора держохорони Миколи] Мельниченка [, зроблених у кабінеті Президента Кучми], на даний момент не відповіла [згодою]», — поінформував на брифінгу Генпрокурор Олександр Медведько.

Семенюк воює з ртуттю

У Фонді державного майна виявили токсини ртуті. Учора там третій день продовжувалися заходи з демеркуризації приміщення. За даними санітарно­епідеміологічної станції Печерського району, вміст ртуті в усій будівлі Фонду перевищує норми в кілька разів — від 1,8 до 31 раза, повідомляє пресслужба ФДМУ. Працівникам Фонду заборонено входити до головного приміщення. «Всі ці дії направлені на те, щоб дезорганізувати роботу Фонду держмайна, перешкодити йому здійснювати свої функції. Це аж ніяк не випадковість», — вважає голова ФДМУ Валентина Семенюк­Самсоненко.