ХРОНІКА

19.07.2008

Сучасне п’ятиборство

Луганчанка Вікторія Терещук стала чемпіонкою Європи на змаганнях, що відбулися в Москві. Після змагань у фехтуванні, верховій їзді й стрільбі українська п’ятиборка посідала лише десяте місце, але за рахунок вдалого виступу в плаванні й бігу піднялася на вершину п’єдесталу. Срібна медаль дісталася Лаурі Асадаускайте з Литви, бронзова — білорусці Анастасії Самусевич. Нагадаємо, що раніше Терещук стала срібною призеркою чемпіонату світу.

Велоспорт

Багатоденка «Тур де Франс». 12й етап (168,5 км). 1. Кавендіш (В. Британія, «Коламбія») — 3.40,52. 2. Шаванель (Франція, «Франсе до Жо»). 3. Стігманс (Бельгія, «Квік степ»)... 25. Попович (Україна, «Сайленслотто»)... 74. Густов (Україна, СSС) — час переможця.

Загальний залік. 1. Еванс (Австралія, «Сайленслотто») — 50.23,05. 2. Шлек (Люксембург, CSC) — +0,01. 3. Ванде Вельде (США, «Жармен») — +0,38... 31. Попович — +18,09... 48. Густов — +35,41.

Третім гонщиком, якого викрили на вживанні заборонених препаратів на нинішній «Великій петлі», став молодий італієць Рікардо Рікко. У його аналізах, узятих після четвертого етапу, також знайшли еритропоетин. Після цього команда переможця двох етапів «Туру» — «Соньєр дюваль» — вирішила знятися зі змагань у повному складі.

Теніс

Позавчора ввечері в Дубліні відбулося жеребкування матчу другого раунду ІІ Євро­Африканської зони між збірними Ірландії й України. Одиночні зустрічі в п’ятницю й неділю проводять Артем Смирнов і Сергій Стаховський, а в парній грі у суботу разом із Стаховським на корт вийде Сергій Бубка.

Хокей

Захисник збірної України Сергій Климентьєв продовжить кар’єру в клубі КХЛ «Торпедо» (Нижній Новгород). Минулого сезону 33річний екс­капітан збірної виступав за омський «Авангард».

* * *

Олімпійський чемпіон Альбервіля1992 киянин Олексій Житник прийняв запрошення «Сокола» потренуватися з командою. Наразі 35річний захисник займається пошуками нового клубу в НХЛ або КХЛ. При цьому Житник припускає, що в сезоні 2009/10 завершить кар’єру саме в «Соколі».

Шахи

Переможцем турніру 18ї категорії в сибірському містечку Пойковський став росіянин Сергій Рублевський — у дев’яти партіях він набрав 5,5 очка. 22річний львів’янин Андрій Волокітін здобув 3,5 пункта й розділив місця з сьомого по десяте.