НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Тільки б не потеплішало

Тільки б не потеплішало

Лідери країн «Великої вісімки» домовилися домагатися скорочення шкідливих викидів в атмосферу як мінімум на 50 відсотків до 2050 року. Підписання низки документів, спрямованих на боротьбу з глобальним потеплінням, є одним із головних результатів 34–го саміту лідерів країн G8, який учора завершився на японському острові Хоккайдо. Традиційно це елітне зібрання супроводжували численні протести антиглобалістів. Утім цього разу з огляду на ізольованість курортної місцини, де проходив саміт, більшість протестантів були змушені збирати свої мітинги далеко — зокрема в Токіо.

Кавказька спека

Кавказька спека

Абхазія припиняє всі контакти з Грузією. Про це заявив абхазький президент цієї невизнаної республіки Сергій Багапш, звинувативши грузинську владу в організації вибухів на території Абхазії. Нагадаємо, раніше звинувачення в тероризмі «режиму Саакашвілі» висунув і президент сусідньої Південної Осетії Едуард Кокойти.

Останніми днями й без того напружена ситуація на межі Грузії та обох невизнаних республік, сепаратні прагнення яких підтримує Росія, іще більше загострилася. Як уже писала «УМ», минулого тижня вночі з четверга на п’ятницю відбулася перестрілка між осетинськими сепаратистами і грузинськими правоохоронцями. А в неділю ввечері вибух пролунав у кафе абхазького міста Галі, розташованого неподалік кордону з Грузією. Четверо людей, серед яких були виконувач обов’язків начальника відділу служби держбезпеки Гальського району Джансух Муратія та перекладач місії ООН Ахра Лагвілава, загинули, шестеро поранені. Раніше, наприкінці червня, вибухові пристрої спрацьовували в курортному місті Гагри та абхазькій столиці Сухумі.

Всі статті рубрики