У Саші і Сірожі — «Жовтуха»

10.07.2008

Поки відвідувачі фан–чату «Калиханка» віртуально сперечаються про те, чи стала програма сучасною альтернативою КВНу і «Золотому гусаку», дует Саша і Сірожа створили «Жовтуху». Так називається новий проект виробництва російської продакшн–студії «Дети солнца», який минулого тижня з’явився в ефірі телеканалу «КІНО».

За словами представника компанії «Дети солнца» в Україні Соні Геляс, на відміну від «Калиханки», «Жовтуха» — ексклюзивний проект. У будні шоу триватиме десять хвилин і матиме одну рубрику, а в підсумковій передачі — в суботу та неділю — програма «подовжиться» до 35 хвилин. Тобто той, хто не дивився шоу впродовж тижня, матиме можливість побачити повну добірку пародій Саші і Сірожі. На сьогодні записано близько двадцяти передач за участю ексцентричного дуету.

Як повідомила Соня Ге­ляс, окрім білоруського дуету Саші та Сірожі, одним з учасників якого є лідер гурту «Ляпіс Трубєцкой» Сергій Міхалок, глядачі зможуть побачити й інших відомих персонажів. Зокрема вже дали згоду на участь у програмі пітерська група «НОМ» (неформальне об’єднання молоді), Масяня та митці з Мінська. Запрошені знаменитості виступають не в ролі гостей — вони разом з Сашою і Сірожою розказують про кримінальні новини в рубриці «Жуть», дають глядачеві ковток свіжого повітря в однойменній збірці новин культури. Розповіді цих довгоносих дядечок про кримінального авторитета Машеньку, яка їсть із чужих тарілок, фестиваль лунатиків в Ризі та стьобні фінальні пісеньки — це, звісно, гумор не для всіх. Проте, подивившись передачу, можна переконатися — з назвою Саша і Сірожа не прогадали.

Ганна РИБАЛКА