Врятуйте душі — віддайте викуп!

Врятуйте душі — віддайте викуп!

Термін ультиматуму, поставленого піратами, сплив ще 7 липня. Під час телефонної розмови між українським омбудсманом Ніною Карпачовою та капітаном «Леман Тімбер» Валентином Барташовим останній повідомив, що пірати не вірять в отримання викупу, як було домовлено. Відтак екіпаж цілком можливо перевезуть углиб континенту, повідомляє прес–служба Уповноваженого з прав людини.

Еменесник за професією, рятівник — за покликанням

Еменесник за професією, рятівник — за покликанням

4 липня о 15.42 в оперативно–диспетчерську службу ГУ МНС у Рівненській області зателефонували стурбовані мешканці багатоповерхівки по вулиці Вербовій, 46, що в Рівному. Люди повідомили, що з квартири на восьмому поверсі вже тривалий час відчувається різкий запах природного газу, а на численні дзвінки та стукіт сусідів ніхто не озивається. Як розповіли рятувальникам налякані мешканці, вони навіть спробували самотужки відчинити броньовані двері, проте ані їм, ані комунальникам пробратись у квартиру не вдалося.

Цілодобову анонімність гарантуємо!

Цілодобову анонімність гарантуємо!

Із 1 липня набрав чинності наказ Міністерства охорони здоров’я України щодо створення в кожному райцентрі цілодобових кабінетів анонімного обстеження на ВІЛ/СНІД. Про це у понеділок на прес–конференції в Кабміні повідомив очільник МОЗ Василь Князевич. У так званому «кабінеті довіри» кожен бажаючий зможе отримати відповідні консультації та пройти тестування на ВІЛ.

Пакуйте речі — ви поза законом

Пакуйте речі — ви поза законом

Цього року вже ліквідовано майже 500 торгових наметів — «малих архітектурних форм». Звісно, орендарі протестують. Нещодавно виник конфлікт під час демонтажу в Гідропарку, а вчора чиновники разом із технічними службами взялися наводити лад біля станції метро «Шулявська». В поле зору посадовців потрапило три незаконні торгові кіоски, в продажу яких був дрібний крам.

Наша виноградна лоза «заплаче» іноземними сльозами

Наша виноградна лоза «заплаче» іноземними сльозами

На переконання експертів, усі українські сільгоспвиробники залишилися сам на сам, без усіляких перехідних періодів і державних дотацій проти потужних фінансових механізмів розвитку фермерства давніх членів СОТ, які мають багато внутрішніх пільг і дуже зацікавлені в нашому споживчому ринку, зокрема виноградному і виноробному.

Біда прийшла з неба

Біда прийшла з неба

У селі Козарівка Канівського району на вулиці Миру в селян шок: городина на городах жовкне і всихає на очах. Люди розповідають, що на сусідньому полі місцева агрофірма «Урожай» кропила з гелікоптера ріпак, а заодно полила і їхні городи. «У мене 60 соток, з яких ми тільки й живемо. То кукурудза вже так пожовкла, що стала, наче сіно. А картопля, капуста, огірки вкрилися плямами. Кажуть, їсти цю городину тепер не можна», — бідкалася «УМ» мешканка села Любов Кулик.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Апостол чорнозему

Апостол чорнозему

Саме той, якого називали апостолом чорнозему. За безкомпромісне впровадження ґрунтозахисного безплужного обробітку земель під час понад п’ятнадцятирічного керування Полтавщиною. Цю визнану тепер в усьому світі, найпрогресивнішу, власне, рятівну для матінки–Землі «нульову» агротехнологію йому, тодішньому першому секретареві обкому партії, у 70–ті — на початку 80–х років минулого століття доводилося буквально «пробивати» всупереч науковим і чиновницьким догматам.

«Передінфарктний» стан

«Передінфарктний» стан

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Коли в артерії людини утворюється невелика «бляшка», яка потім блокує доступ до серця, фахівці називають цей стан «інфарктом міокарда». І не треба бути фахівцем, щоб зрозуміти: нічого доброго такий діагноз не принесе. Отож якщо розглядати Київ як серце України, а автошляхи — як її судини, то саме час бігти до телефону і викликати «швидку»: країна в передінфарктному стані! Учора вранці на під’їздах до Києва почали з’їжджатися фури. Після всіх відмовок, листів та попереджувальних акцій, під час яких водії TIR’ів вимагали скасувати заборону на в’їзд до столиці з 7.00 до 20.00, довгоочікуваний страйк перевізників таки розпочався.

Дочекатись вихідних

Дочекатись вихідних

«Коли ж припиниться «погодне свавілля» в Україні?», — розводять руками люди, яким чи не щодня говорять про штормові попередження та застерігають бути обачними. У Гідрометцентрі щиро здивувались такому запитанню «УМ». «Шквали і грози є небезпечними, але водночас і звичними для літа природніми явищами.

Всі статті рубрики