РАХУНКОВА ПАЛАТА

04.07.2008

424 мільярди

гривень заборгували наші громадяни державі Україна за несплату тих чи інших послуг. Найбільше не платили співвітчизники за житлово–комунальні послуги. На початок травня — 7,772 мільярда гривень.

 

162 мільярди

доларів витратять Сполучені Штати Америки на продовження війни в Іраку. Саме таку цифру видаткової частини бюджету на додаткове фінансування військових операцій на термін до середини наступного року схвалив Сенат.

 

19 мільйонів

євро отримає мешканець містечка Карлоу, що розташоване на південь від Дубліна, за виграш у Національній лотереї «Лотто». А обійшовся щасливий білет власнику виграша у 32 євро.

 

1 мільйон

тонн урожаю зернових зібрано в нашій державі. Жнива розпочалися у 8 областях і Криму, оброблено 340 тисяч гектарів землі, а врожайність становить 32 центнери з гектара.

 

724 об’єкти

Донеччини необхідно оснастити системою раннього оповіщення про аварію. А загалом в Україні налічується 1488 хімічно небезпечних об’єктів, які потребують системи раннього виявлення аварій. Найбільша кількість об’єктів, які несуть загрозу населенню, зосереджена в Донецькій, Дніпропетровській і Харківській областях.

 

70 відсотків

українців назвали рішення Росії збільшити ціну за газ не економічним, а суто політичним рішенням. Генеральний директор компанії «ФОМ–Україна» Олександр Бухалов також відзначив, що 53,9 відсотка наших співвітчизників не схвалюють наміри РФ вийти з Договору про дружбу, співробітництво і партнерство у випадку вступу нашої держави до НАТО, а 42,4% — вважають, що договір про перебування у Криму Чорноморського флоту Росії після 2017 року слід продовжити.

 

21 відсоток

наших співвітчизників знають, в якому році було ухвалено Конституцію України. За даними соціологічної служби Центру Разумкова, найчастіше правильну відповідь давали мешканці заходу — 33,3 відсотка, півдня — 25,9%. Значно рідше знали правильну відповідь у центральній і східній Україні. При цьому великим святом цей день назвали всього 5% співвітчизників, а 32,9% сказали, що це звичайне свято.

 

4 відсотки

становитиме річна інфляція у червні в зоні євро і сягне нового цьогорічного максимуму. Приміром, у травні цей показник дорівнював 3,7% у єврозоні, а в усіх країнах–членах ЄС становив 3,9%.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>