Монголам увірвався терпець

Монголам увірвався терпець

Минулої неділі в Монголії відбулися парламентські вибори. Після оголошення попередніх результатів у столиці країни Улан–Баторі спалахнули криваві сутички. За даними влади, позавчора п’ятеро осіб загинуло та 400 поліцейських отримали поранення. Про кількість поранених демонстрантів не повідомляється. Але їх має бути в кілька разів більше, адже армія та поліція застосували проти громадян кийки, сльозогінний газ, водомети та гумові кулі. Кореспондент російської агенції «Інтерфакс» повідомляє з Улан–Батора про поранення кількох закордонних журналістів, зокрема кореспондент із Японії перебуває в реанімації у критичному стані.

Загроза не лише воротам...

Загроза не лише воротам...

Міністр оборони Швейцарії Самюель Шмід наступного дня після фінального матчу чемпіонату Європи з футболу повідомив в інтерв’ю «Нойє Цюріхер цайтунг», що в ході Євро–2008 невідомі зловмисники планували проведення терористичних актів.

Бої за Арктику

Бої за Арктику

Французькі військові винищувачі «Міраж–2000» упродовж півтори години здійснювали супровід російських ракетоносіїв Ту–95 над територією Арктики. Інцидент стався ще у червні, але оборонні відомства Росії і Франції офіційно підтвердили його лише вчора. Міноборони РФ повідомило, що російські бомбардувальники «виконували плановий політ з повітряного патрулювання над Арктикою». Французькі військові, у свою чергу, визнали, що зближення військових літаків двох країн відбулося за 220 км від Ісландії (авіація окремих країн НАТО почергово охороняє повітряний простір Ісландії та країн Балтії, які не мають власних ВПС).

Всі статті рубрики