НОВИНИ ПЛЮС

03.07.2008

ЦВК скаржиться на ГПУ

Центральна виборча комісія заявляє про блокування у створенні державного реєстру виборців Генеральною прокуратурою. «У нас складається чітке відчуття, що з різних причин нам не допомагають, а до деякої міри заважають», — заявив на відкритій нараді ЦВК голова комісії Володимир Шаповал. Він розповів, що 23 червня ЦВК одержала розпорядження Генпрокуратури, у якому вимагалося припинити будьякі дії із закупівлі програмного забезпечення для створення держреєстру виборців до ухвалення рішення Конституційного Суду. Члени ЦВК одноголосно підтримали проект протокольного рішення про звернення в Адміністративний суд Києва про визнання протизаконним розпорядження ГПУ.

Лави «ЄЦ» приростають «кінахівцями»

«Губернатор» Дніпропетровщини Віктор Бондар, радник Президента Володимир Бондар і народний депутат Василь Петьовка та екс­голова Партії промисловців і підприємців України Людмила Денисюк вступили до партії «Єдиний центр». «Я рада, що ПППУ ввійде до цієї сили і представлятиме інтереси всіх верств українського населення», — цитує слова Денисюк пресслужба «ЄЦ».

Нагадаємо, минулого року ПППУ — тоді ще на чолі з Анатолієм Кінахом — долучилася до формування «антикризової» коаліції під проводом Януковича, хоча її представники обиралися до парламенту за списком «Нашої України».