Умовно вільні

Умовно вільні

У Білорусі відучора стартувала виборча кампанія. Обиратимуть обидві палати парламенту — Палату представників та Раду Республіки. Нижню палату обирають всенародним голосуванням, а до складу Ради Республіки частину кандидатур пропонує президент, частину обирають місцеві ради. Білоруська влада заявляє про намір провести вибори демократично. Опозиція не вірить, але від участі в перегонах не відмовляється.

Американська амазонка

Американська амазонка

Президент США Джордж Буш номінував 57–річну Енн Данвуді на найвище звання в американській армії — чотиризіркового генерала. За законами цієї країни, в діючій армії кількість чотиризіркових генералів не повинна перевищувати 11. Якщо цю номінінацію затвердить Сенат (а з цим не має бути проблем), то генерал–лейтенант (в американському варіанті — тризірковий генерал) Данвуді стане першою в історії Сполучених Штатів жінкою, яка носитиме чотири генеральські зірочки і командуватиме всім матеріальним забезпеченням армії США і 56 тисячами підлеглих.

Бацька чекає на Папу

Бацька чекає на Папу

Президент Білорусі вирішив зав’язати якщо не політичний, то бодай релігійний діалог із Заходом. Уже наступного року країну може відвідати Папа Римський Бенедикт XVI. Запрошення понтифікові Олександр Лукашенко передав із державним секретарем Ватикану Тарчизіо Бертоне, котрий відвідав Мінськ наприкінці минулого тижня.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Трагічний акорд

Трагічний акорд

Позавчора під час проводів після офіційного візиту президента Франції Ніколя Саркозі та його дружини Карли Бруні в аеропорту ім. Бен–Гуріона у Тель–Авіві стався трагічний інцидент: ізраїльський військовослужбовець, який стояв у охороні приблизно за 100 метрів від президентської пари, вистрелив собі у голову. Про самогубство солдата повідомили світові інформагенції. Але державна радіостанція «Голос Ізраїлю» подала дещо відмінну версію інциденту: він стався в результаті «неконтрольованого» пострілу з автомата одного з охоронців, інші, побоюючись, що це теракт проти глав Франції та Ізраїлю, прорешетили колегу кулями.

Всі статті рубрики