Зона бікіні

Зона бікіні

Уже кінець червня, а туристичний ажіотаж у Криму лише починається. Цього року знаменитий півострів розраховує прийняти шість мільйонів відпочивальників, і вже в липні за місце на кримському пляжі доведеться боротись. Що ж до кримських цін, то, в порівнянні з червнем, вони зростуть ще на 15—20%. Здавалося б, скоро відпочинок на півострові буде доступний лише для людей із достатком вище середнього і просто багатіїв. Утім місцеві посадовці з оптимізмом чекають нового сезону. Вони впевнені: ані загрозлива екологічна ситуація, ані підвищення цін не відлякають пересічних поціновувачів кримського відпочинку.

Несолоно сьорбавши

Несолоно сьорбавши

На початку червня на Світязі тихо й безлюдно. Зате вода в найчистішій водній перлині України віддзеркалювала такою чистотою і бездонністю, що очам було боляче.

Найшов камінь на Косу

Найшов камінь на Косу

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

В українському сегменті Північного Приазов’я найбільше суб’єктів курортного бізнесу задіяно у Кирилівці й Бердянську (Запорізька область). Солідна дещиця функціонує нелегально, позаяк у Кирилівці, приміром, відсутній реєстр оздоровниць. У селищній раді кажуть, ніби їх 300 «з гаком», але хто ж знає, скільки тіньових витримує отой «гак»?.. А це ж суттєво не лише з позиції інтересів податківців, а й налагодження інфраструктури. На Пересипі, скажімо, днями припинено роботу аварійного водогону, і треба ж знати, скільки водовозок ганяти до узбережжя...

ЧП — не НП

ЧП — не НП

Рік у рік улітку на узбережжі Азовського моря неабиякою популярністю користується дитяча «страшилка», яка починається словами «Стоїть чорний–чорний ліс...». Щоправда, розповідають її вже в переінакшеному вигляді — «Лежить чорний–чорний пісок...» А любителі чорного гумору відгукнулися на цю ж тему риторичним запитанням: мовляв, якщо можна купатися в Чорному морі, то чому не можна засмагати на чорному пляжі?.. Йдеться про пляжі на Азовському узбережжі, забруднені моноцитовим піском, що ще зветься «чорним» і має репутацію джерела підвищеного радіоактивного фону — від 30 мікрорентгенів на годину і більше.

Всі статті рубрики