ХРОНІКА

26.06.2008

Легка атлетика

На міжнародному турнірі в Хересі (Іспанії) українка Анастасія Рабченюк стала переможницею забігу на 400 метрів з бар’єрами (55,26 сек.). У жіночих стрибках у висоту Віта Стьопіна здобула «срібло» (1,91 м), поступившись іспанці Рут Бетіа (1,96 м).У стрибках із жердиною у чоловіків лише двоє спортсменів подолали стартові висоти: німець Ларс Бергелінг посів перше місце з результатом 5,70 м, а наш Максим Мазурик став другим, підкоривши планку на позначці 5,65 м.

Футбол

Донецький «Шахтар» у першому контрольному матчі на зборах у Швейцарії розгромив віце–чемпіона цієї країни, клуб «Янг бойз» із Берна — 5:1 (Ілсіньйо, Гладкий, Вілліан — 2, Гай — Фрімпонг).

* * *

ФК «Москва» підписав контракт із сербським форвардом «Шахтаря» Звонимиром Вукичем. Про це тренер москвичів Олег Блохін повідомив в інтерв’ю каналу ICTV.

* * *

Київське «Динамо» підписало п’ятирічний контракт із захисником бразильського «Сантоса» Бетао. Він уже вирушив із новою командою на тренувальний збір до Австрії. Натомість динамівці віддали «Сантосу» в оренду іншого бразильця — Майкла (до кінця 2008 року).

Тим часом 35–річний екс–киянин, білорус Валентин Белькевич підписав контракт із чемпіоном Азербайджану — бакинським «Інтером».

* * *

Мадридський «Реал» оголосив дату, коли буде оголошено про трансфер із «Манчестер юнайтед» португальського форварда Кріштіано Роналдо. Як повідомляє газета «Міррор», 23–річний нападник підпише з мадридцями угоду 7 липня, а «МЮ» отримає за це рекордну компенсацію — 70 млн. фунтів стерлінгів (понад 140 млн. доларів).

Шахи

Україна прийматиме півфінальний матч за титул чемпіона світу між американцем Гатою Камським та болгарином Веселіном Топаловим. Про це на прес–конференції в Києві повідомив президент ФІДЕ Кірсан Ілюмжинов. За його словами, наступного тижня комісія ФІДЕ вирушить до Львова — подивитися, як триває підготовка, й допомогти порадами. Матч із призовим фондом 750 тисяч доларів має початися 28 листопада.