«Зорепад» у Лондоні

26.06.2008
«Зорепад» у Лондоні

Cерб Новак Джокович — третя ракетка турніру — впав під натиском росіянина Марата Сафіна. (Фото Рейтер.)

Після сенсаційної поразки сьомої ракетки Уїмблдону аргентинця Налбандяна — в матчі проти канадця Данчевича — «зорепад» на кортах Всеанглійського клубу лаун–тенісу й крикету продовжився. У другий день турніру не зміг виграти бодай партії і четвертий номер посіву Микола Давиденко — росіянин українського походження поступився німцеві Беккеру з рахунком 4:6, 4:6, 4:6. Цікаво, що Давиденко «вилетів» у першому колі Уїмблдонського турніру вже вп’яте за сім років!

Загалом стартовий раунд у чоловіків став справжнім випробуванням для всіх фаворитів, окрім хіба що Федерера. Другий номер посіву іспанець Рафаель Надаль здолав опір маловідомого німця Бека в досить важкому протистоянні — 6:4, 6:4, 7:6. Американець Енді Роддік у матчі з аргентинцем Шванком виграв на «продовженні» два сети з трьох (7:5, 6:4, 7:6).

Головні надії британців, які ну дуже вже сумують за власними чемпіонами на Уїмблдоні, покладені на шотланця Енді Мюррея. Позавчора він зустрічався з 35–річним Фабрісом Санторо. Мало хто сподівався побачити в наступному колі французького ветерана, і він справді поступився у трьох сетах. Санторо був задоволений — тим, що він, маючи за плечима 19 років тенісної кар’єри і виступи на всіх турнірах, нарешті зіграв на центральному корті Уїмблдону. Тобто одна з мрій Фабріса здійснилася.

Перше коло здолав і молодий представник Англії Кріс Ітон, який у трьох сетах переграв серба Пашаськи.

У жіночій сітці, хоч як це дивно, перше коло пройшло без гучних сенсацій. Головні фаворити змагань — Іванович, Шарапова, сестри Уїльямс та Янкович — впевнено пройшли своїх суперниць. Зокрема, сербка Єлена Янкович, другий номер посіву, обіграла українку Ольгу Савчук — 6:3, 6:2. Таким чином, позавчора поступилися суперницям чотири з чотирьох наших співвітчизниць.

Троє українок, що залишилися в сітці жіночого індивідуального розряду, свої матчі другого кола грали вчора. Першою почала Тетяна Перебийніс: станом на 17:55 вона боролася з француженкою Маріон Бартолі — 2:6, 4:2. Трохи пізніше вийшли на корти Олена Бондаренко та її сестра Катерина. Старша зустрічалася з чешкою Барборою Заглавовою–Стрицовою і в разі успіху виходила на переможця пари сестра Катя — Кузнєцова (Росія, 4). Бондаренко–молодша грала на славнозвісному центральному корті й на момент здачі цього номера «УМ» до друку програвала в першому сеті з рахунком 2:5. Троє наших дівчат — Перебийніс, Савчук, Коритцева — учора надвечір вступали в боротьбу в парному розряді.

Несподіванка намічалася в поєдинку Ана Іванович (Сербія) — Наталі Деши (Франція). Перша ракетка світу, Іванович, програла сет на тай–брейку (2:7), але надалі переламала ситуацію — 7:6, 4:3 (станом на 17:55).

Цікавим було й протистояння Марата Сафіна та серба Новака Джоковича (3). Переможець цьогорічного «Аустраліен оупен» бажав помститися Сафіну за ганебну поразку на кортах Мельбурна 2005 року — тоді росіянин віддав Джоковичу лише три гейми. Але не вдалося: Марат, чиї кращі роки давно позаду, обіграв третю ракетку турніру — 6:4, 7:6, 6:2.