Півцарства за скріпку?

24.06.2008

Два роки тому ім’я канадця Кайла Макдональда стало відоме на весь світ — цей чоловік уславився тим, що зміг обміняти звичайну канцелярську скріпку на цілий будинок. Звісно, не напряму, а через серію обмінних операцій. Минув час — і Кайл вирішив продовжити свої «подвиги».

Нагадаємо, що все почалося 12 липня 2005 року, коли Макдональд обміняв червону скріпку на шарикову ручку у вигляді рибки. Цю річ він поміняв на дверну ручку. Далі послідовно отримував пічку, кіловатний генератор, бочку пива «Будвайзер», снігокат, туристичну поїздку, автофургон, можливість 30 годин попрацювати у студії звукозапису в Торонто, річну оренду будинку в Колорадо, вечір з Елісом Купером. За можливість поспілкуватися із відомим рокером Кайл виміняв сувенірну скляну кулю з фігурками всередині — саме такі колекціонує актор Корбін Бренсен, тож він запропонував Макдональду роль у своєму фільмі. Робота в Голлівуді стала чудовим замінником будинку в місті Кіплінг, провінція Саскачеван. Загалом — 14 операцій рівно за рік (до 12 липня 2006–го).

Але тепер цей дім не потрібний подружжю Макдональдів. Дружина знайшла добру роботу в Монреалі, тож варто переселятися. Нормальна сім’я продала б будинок, та й квит. Але вигадник Макдональд вирішив продовжити серію обмінних операцій. До 17–ї години 11 липня він приймає пропозиції щодо обміну на сайті oneredpaperclip.blogspot.com. Свого часу Кайл казав, що не проти отримати за скріпку острів... Наразі ж коментатори Кайлового сайту жартома пропонують обміняти будинок на загублений нафтовий танкер, церковну лавку, біфштекс, роликові ковзани, колишнього чоловіка і... червону скріпку.

Тим часом 28–річний містер Макдональд вважає, що ринкова вартість будинку має бути дуже високою, адже з огляду на своє незвичайне походження цей дім становить значну цікавість для туристів. Саме для них чоловік встановив у дворі своєрідний пам’ятник — величезну скріпку...