ПРЯМА МОВА

19.06.2008

Прізвища крадіжок

«У цих крадіжок є свої прізвища. Це міністр палива та енергетики пан Бойко, який сьогодні є депутатом Партії регіонів. Більше, ніж за 2 мільярди втрат у системі «Нафтогазу» відповідає персонально він. Якщо говорити про Мінтрансзв’язку, де також більше 2 мільярдів, — то це міністерство очолював Рудьковський. Що стосується вугільної галузі, то це взагалі вотчина Партії регіонів, де гроші до шахтарів не доходили. Зрозуміло, що Партія регіонів без грошей з влади не пішла. 10,2 мільярда — це гроші, прихоплені їхніми чиновниками».

Прем’єр порахувала: 10,2 мільярда гривень, нестачу яких виявило ГоловКРУ, якщо взяти їх у 100–гривневих купюрах, важитимуть 100 тонн.

60 дол./сек. — швидкість злодюги Януковича?

«Якщо порахувати, що Янукович був при владі 16 місяців, то вони крали зі швидкістю 60 доларів за секунду. Це без перерви на сон, їжу і відпустку. Якщо ці купюри, які вони вкрали, вкласти в одну стопку, то це в сім разів вище, ніж Ейфелева вежа».

Пані Тимошенко відкинула закиди, що її критика Віктора Януковича пов’язана із близькою перспективою створення «широкої коаліції», і запропонувала ще одне образне порівняння рекордної суми зловживань. На запитання журналістів, яка висота Ейфелевої вежі, Прем’єр через хвилину повідомила правильну відповідь — 325 метрів.

Шенгенська віза для відвідання Києва

«Те що хтось не пускає «губернаторів» до уряду — це пряме порушення Конституції. Мені прикро, що безробітному простіше отримати шенгенську візу, ніж «губернатору» — відрядження в уряд. Вони стали заручниками політичної ситуації, якщо вони їдуть до уряду — їх звільняють, якщо не їдуть — їх теж звільняють».

Керівник Кабміну все ж добре знає не тільки проблеми рядових українських громадян, а й голів обласних адміністрацій, і коментує дії Банкової щодо недопущених «губернаторів» на урядовий килим.

«Регіони» морять «свої» області спрагою

«У Луганській області на 122% збільшилась вартість постачання води. Це колосальне збільшення, екстремальне, що поставило луганчан перед дилемою оплати за воду. Уряд звернув на це увагу і сформує урядову комісію, яка вивчить радикальне підвищення цін і чому так знущаються над людьми і знущається саме Партія регіонів».

Юлія Тимошенко розповіла про «незрозумілі дії в окремих областях».

Бут і Брут

«Цьому політичному зраднику сумно–самотньо, але я хочу нагадати, що він не самотній — у нього ще є Брут... точніше, Бут. Їх двох достатньо, щоб пояснювати один одному рівень морального падіння».

Так Юлія Володимирівна прокоментувала попередження депутата БЮТ Ігоря Рибакова, що вслід за ним із складу коаліції вийдуть інші народні обранці.