Перетворилася на Коко — стала лебедем

18.06.2008
Перетворилася на Коко — стала лебедем

18–річна Емма Уотсон стала символом жіночності.

Схоже, кіноепопея про пригоди малого чарівника Гаррі Поттера породила не одну суперзірку світового масштабу, а цілих дві. Тепер є всі підстави говорити, що, крім Деніела Редкліффа — виконавця ролі Гаррі, справжньою величиною у шоу–бізнесі стала також Емма Уотсон, котра грає Герміону Грейнджер. Та й чи не піде «Герміона» далі за «Гаррі»?

Без Редкліффа, звісно, «Поттеріана» не відбулася б, і гонорари в нього через це дуже високі (за «Кубок вогню» — $11 млн., за «Орден Фенікса» — $14 млн.). Міс Уотсон за роботу в останній наразі частині багатосерійної казки отримала «лише» $4 млн. Однак Деніел ризикує назавжди залишитися актором однієї ролі, тоді як кар’єра Емми виглядає багатограннішою. Днями 18–річна зірка перейшла на якісно новий щабель — почала відпрацьовувати рекламний контракт із славнозвісною фірмою «Шанель».

Про «роль» мадмуазель Коко мріють сотні відомих актрис, але втілити цей образ у рекламі випадає одиницям. Досі таким контрактом із «Шанель» була зв’язана англійка Кейра Найтлі. Тепер її замінить молодша співвітчизниця. Новим «обличчям» знаменитих духів Coco Mademoiselle, а значить — уособленням елегантності й гламуру, стала саме Емма Уотсон.

Як повідомляє газета «Таймс», офіційно про старт проекту з Уотсон косметичний концерн оголосить у липні, але стилісти «Шанель» уже попрацювали з Еммою й підібрали образ, який вона втілюватиме в рекламі. «Герміона» перетворилася із зірочки–підлітка на справжнього дорослого лебедя. У «Шанель» розуміють, наскільки для них важлива аудиторія, яку зможе залучити Емма. За дворічним контрактом із французькими парфумерами дівчина отримає $6 млн. (п’ять фільмів із циклу про Гаррі Поттера принесли їй загалом $20 млн.).

Варто нагадати, що Найтлі почала рекламувати «Шанель» у 2004–му; до того «обличчям» іменитих парфумів була супермодель Кейт Мосс.

А Уотсон і в кіно зніматися встигає. Нова «серія» «Поттеріани» — про «напівкровного принца» — вийде на екрани 19 листопада цього року. Через місяць, у грудні, відбудеться прем’єра стрічки «Пригоди Десперо», в якій партнерами Емми є Дастін Хоффман, Метью Бродерік і Сігурні Уївер. А наступним фільмом за участю Уотсон стала драма «Наполеон і Бетсі» за сценарієм Бенджаміна Росса.