Хрест Батурина

Хрест Батурина

У понеділок Президент Віктор Ющенко здійснив робочу поїздку до Чернігівської області й ознайомився з тим, як проходить реставрація у Державному історико–культурному заповіднику «Гетьманська столиця» в Батурині, резиденції гетьмана Івана Мазепи.

Збоченець із штативом

Збоченець із штативом

Жителя Балаклавського рай­ону, який упродовж кількох років розбещував неповно­літніх і ґвалтував дітей, фіксуючи все на відео, щоб згодом розміс­тити в інтернеті, затримали аж на вісімнадцятому році його «діяльності». «У 90–х роках 30–річний затриманий організував власний бізнес. Гроші вирішив заробляти, виготовляючи фотографії порнографічного характеру. «Моделей» для такої зйомки вибирав серед неповнолітніх — їм і платити менше доведеться, і вмовити на таку зйомку легко. Інколи знайти жертв йому допомагала знайома», — розповіли «УМ» у відділі зв’язків із громадськістю УВМС України в місті Севастополі.

Каролівське вінчання

Каролівське вінчання

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

«Розписалися» молодята ще п’ять місяців тому, а тепер узяли церковний шлюб. Союз мистецтва і його фінансової основи оформили «за найвищим розрядом»: вінчання відбувалося у Свято–Успенському соборі Києво–Печерської лаври на свято Святої Трійці, а у весільному кортежі їхали Тіна на «Ягуарі», її чоловік–продюсер Євген Огір на «Лексусі» і свідки на «Міцубіcі».

Прекрасний десант

Прекрасний десант

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

19–річна «Міс Україна Всесвіт–2008» Елеонора Масалаб вилетіла до В’єтнаму, щоб поборотися за звання найкрасивішої дівчини у Всесвіті. Фінал конкурсу відбудеться 14 липня. Як передає «Кореспондент», Елеонора прихопила 25 суконь від відомих українських модельєрів.

Дешево і без заторів

Дешево і без заторів

Виготовлений поляками (компанією Resa) «гібрид» курсуватиме між Полтавською та Кіровоградською областями за маршрутом Кременчук — Бурти — Світловодськ — Кременчук. Із нагоди «перерізання стрічки» свято відвідав «губернатор» Полтавщини Валерій Асадчев, який, похваливши якість польського виробництва, висловив сподівання, що до кінця 2008 року Крюківський вагоно–будівельний завод зможе налагодити виробництво вітчизняного рейкового автобуса.

З–під метану — під сірку

З–під метану — під сірку

Коли у місті Єнакієве прогримів потужний підземний вибух, окремі тутешні жителі спершу подумали, що НП сталася на хімічному концерні «Стирол», що в сусідній Горлівці. Тобто тут давно з острахом поглядають на потенційно небезпечне підприємство. І, як показали недавні події, небезпідставно. Причому нештатна ситуація знову сталася у вихідні — минулої суботи жертвами аварії також стали гірники.

У темних нетрях підземних вод

У темних нетрях підземних вод

Доля людей, яких на світанку 8 червня застав під землею вибух, все ще залишається невідомою. Пошуки їх слідів ускладнюються тим, що троє шахтарів, швидше за все, опинилися у зоні викиду вугілля та породи на найглибшому підземному горизонті, досі суттєво затопленому водою. А ще дев’ятеро, є припущення, перебували в кліті й з вибухом разом із нею впали з великої висоти у зумпф, де глибина води понад 30 метрів. До речі, перші спроби водолазів із підрозділів МНС України розшукати потерпілих не принесли результатів через ту ж таки велику глибину та погану видимість.

Утрамбовуйте щільніше, Нацбанк сьогодні добрий!

Утрамбовуйте щільніше, Нацбанк сьогодні добрий!

Майже місяць тому Державна митна служба звернулася до Національного банку з проханням привести українське законодавство у відповідність до норм європейського співтовариства і збільшити суму вивезення валюти без декларації через «зелений коридор». Подумавши, головний фінансовий регулятор дав згоду. Отже, якщо нині ввозити і вивозити без заповнення відповідного бланку можна не більше трьох тисяч євро (або еквівалент цієї суми у будь–якій іншій валюті), то наприкінці липня у ваших кишенях може знаходитися 10 тисяч євробанкнот.

На смерть! Інакше — «харкать кров’ю!»

На смерть! Інакше — «харкать кров’ю!»

Керівництво Донецького гірничого округу звернулося до правоохоронців із заявою, в якій, зокрема, зазначається, що інспекція Держгірпромнагляду прийняла рішення заборонити видобуток вугілля у 18–й східній лаві підприємства. Як ідеться у висновках інспекторів, «у зв’язку з виявленням грубих порушень правил безпеки, що створюють загрозу життю і здоров’ю шахтарів». Претензії у перевіряючих Держгірпромнагляду виникли насамперед через те, що на шахті досі не виконали 6 із 15 пунктів рішення урядової комісії з розслідування причини минулорічного вибуху, коли тут загинули 101 гірник та 5 гірничорятувальників.

Відчайдушне дигерство

Відчайдушне дигерство

У суботу близько шостої години вечора в одному з київських колекторів зникло двоє молодих людей. Четверо дигерів–початківців залізли в один зі столичних колекторів тоді, як почалася злива. «Під час сильного дощу колектор моментально наповнюється водою, яка тече по ньому вертикальною стіною. Вода йде з такою силою, що вибиває люки. А дощ у суботу ввечері, думаю, пам’ятають усі. Зрозуміло, що вижити в таких умовах нереально», — розповіла «УМ» одна з київських дигерів Любомира Ремажевська.

Всі статті рубрики