Знову туман з газом

Знову туман з газом

Ціна на газ, який надходить в Україну з Росії, з 1 січня наступного року зросте вдвічі. Про це заявив російський міністр закордонних справ Сергій Лавров у Санкт–Петербурзі, як тільки–но закінчилася зустріч тет–а–тет президентів України Віктора Ющенка та Росії Дмитра Медведєва. Президенти скористалися нагодою — Економічним форумом СНД, щоб провести першу від обрання Медведєва на цю посаду зустріч.

Було ваше, стане нашим

Було ваше, стане нашим

Москва наполягає на збільшенні кількості військових кораблів Чорноморського флоту, базованих у Севастополі. Зокрема, головнокомандувач ВМФ РФ Володимир Висоцький заявив, що міжурядові угоди з Україною дають Росії право утримувати в Криму до 100 бойових кораблів (при наявних 34) та до 25 тисяч військовослужбовців (при наявних 11 тисячах). З цим не погоджуються у Міністерстві закордонних справ України. «Перелік військових кораблів і суден чітко зафіксований в угоді про параметри поділу ЧФ. Базові угоди не передбачають права введення жодних нових кораблів», йдеться у повідомленні МЗС.

Бери шинель і відповзай

Бери шинель і відповзай

Верховний представник Євросоюзу Хав’єр Солана відвідав Батумі, де позавчора ввечері провів переговори з президентом Грузії Михаїлом Саакашвілі, а вчора навідався до Сухумі, де з’ясовував позицію керівництва невизнаної сепаратистської Абхазії. Представник ЄС розкритикував останні дії російської влади в Абхазії, зокрема —спрямування в регіон додаткових російських військових підрозділів.

Табу на «паранджу»

Табу на «паранджу»

Конституційний суд Туреччини позавчора відновив заборону на появу у вузах студенток та викладачок у мусульманських хустках, повідомляє «Євроньюс». Це рішення зустріли з ентузіазмом ті політичні сили країни та частина суспільства, які відстоюють світський характер держави.

Всі статті рубрики