«Оскар» от кутюр

06.06.2008
«Оскар» от кутюр

Вікторія Бекхем прийшла в короткій сукні від Марка Джейкобса. (Фото Рейтер.)

Щонайменше один раз на рік до залу Нью–Йоркської публічної бібліотеки приходять не лише потенційні читачі, а й ті, хто не приховує, що у своєму житті прочитав одну–дві книжки. Як, скажімо, колишня співачка, а тепер — світська левиця і дружина футбольної знаменитості Вікторія Бекхем. Читацький доробок Віки обмежується півтора томами, зате у модних тенденціях мало хто розбирається краще за неї.

На церемонію вручення нагород Ради модних дизайнерів Америки (CFDA), яка традиційно проходить саме в публічній бібліотеці Нью–Йорка, пані Бекхем прийшла в короткій сукні від свого друга, модельєра Марка Джейкобса, і з ним самим під ручку. Джейкобс був одним із номінантів на здобуття цієї нагороди, яку інакше називають «модним «Оскаром». Щоправда, цього року приз йому не дістався, але Марк не надто засмутився й активно спілкувався з іншими гостями церемонії — «відчайдушною домогосподаркою» Євою Лонгорією, головним редактором американського видання «Вог» Анною Вінтур, топ–моделлю Наомі Кемпбелл, яка вбралася у ретро–комбінезон з останньої колекції будинку «Ів Сен Лоран»...

До речі, у вбранні від легендарного Лорана того вечора прийшли чимало гостей. Після вручення нагород в основних номінаціях усі присутні на чолі з Діаною фон Фюрстенберг — президентом фонду CFDA, який заснував цю премію, — вшанували пам’ять нещодавно спочилого кутюр’є хвилиною мовчання.

А «Оскар» модної індустрії, який присуджується за вклад в американську моду, цього разу дістався креативному директору дому «Кельвін Кляйн» Франциско Кості (в номінації «найкращий дизайнер жіночого одягу») і Тому Форду («найкращий дизайнер чоловічого одягу»). За найкращий міжнародний дизайн премію отримав бельгієць Дріс Ван Нотен, а улюбленицю голлівудських зірок Кароліну Ерреру вшанували за вклад у розвиток моди.