УНП вимагає розпустити Донецьку міськраду

УНП вимагає розпустити Донецьку міськраду

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Проект постанови ВР «Про призначення позачергових виборів депутатів Донецької міської ради» подав до парламенту народний депутат Юрій Костенко. Підставою стало рішення Донецької міськради, яке забороняє збільшення кількості україномовних шкіл, шкільних класів та дитячих закладів. Політик стверджує, що «донецьке» рішення прийняте із явним перевищенням повноважень, наданих міськраді законами України.

Сацюк тікає, справ прибуває

Сацюк тікає, справ прибуває

Прес–служба Генеральної прокуратури лише скупо повідомляє, що слідчі з Різницької порушили кримінальну справу стосовно колишнього першого заступника голови СБУ, який працював на цій посаді у 2004 році. Зрозуміло, що йдеться про скандально відомого Володимира Сацюка, який досі перебуває у міжнародному розшуку, а вистежити його намагаються і МВС, і Служба безпеки України, і Національне бюро Інтерполу. Така увага до персони пана Сацюка пов’язана з тим фактом, що саме на його дачі й у присутності тодішнього голови СБУ Ігоря Смешка у вересні 2004 року відбулася відома вечеря за участі Віктора Ющенка. На Різницькій небезпідставно припускають, що саме тоді майбутнього Президента отруїли.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

ЦИТАТИ ТИЖНЯ

ЦИТАТИ ТИЖНЯ

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Незалежність по–київськи

Незалежність по–київськи

Саміт із питань енергетичної безпеки, який учора відкрився в Києві, є ще однією спробою України окреслити своє місце на енергетичній мапі Європи і знайти шляхи покращення свого становища. Питання, винесені на обговорення представниками майже трьох десятків країн та міжнародних організацій, на перший погляд, стосуються лише України. Однак насправді йдеться про енергетичну безпеку всієї Європи, яка, усвідомивши свою залежність від російської «труби», сама шукає джерел альтернативного постачання енергоносіїв. Україна як найбільший транзитер у Європі пропонує власний розв’язок: транспортування каспійських нафти й газу через Чорне море та через українську територію до Балтики, що відображено в ідеї Балто—Чорноморсько—Каспійського енерготранзитного простору. Це й стало ключовою ідеєю саміту Енергетичного форуму в Українському домі.

Леся Оробець: Перші два місяці я запитувала: «За це ще й платять?»

Леся Оробець: Перші два місяці я запитувала: «За це ще й платять?»

Леся Оробець — дочка покійного народного депутата–«нашоукраїнця» Юрія Оробця — красива жінка. І їй не пасує парламент. Це, власне, був комплімент. Бо до того, як авторці цих рядків довелося безпосередньо побувати у Верховній Раді, уяву про неї сформували зневажливі слова Оксани Забужко про вуйків у засмальцьованих костюмах із товстим шаром лупи на плечах. Дарма, що йшлося про початок 90–х і несміле становлення демократії разом із парламентаризмом. Відтоді народні депутати, звісно, відмилися і перевдяглися у бренди з трендами, проте липке відчуття чогось нечистого супроводжує образ середньостатистичного політика як такого. Деякі молоді нардепи й нардепки — винятки з цього правила. Далекою від бруду виглядає й 26–річна Леся Оробець. Вона вірить, що на Грушевського дбають передусім про долю нації. Останнє, мабуть, лікується віком і часом, тобто успішно минає. Або не минає зовсім.

Пішла гулять Донеччина,

Пішла гулять Донеччина,

У Донецьку по–різному поставилися до рішення депутатів міської ради про обмеження використання української мови в навчанні в освітніх закладах міста. Частина донеччан вказує на ігнорування донецькими депутатами Конституції та законів України, де чітко визначені роль та місце державної мови. Проте, звісно, у міськради не бракує й «адвокатів», які не лише виправдовують скандальне рішення, а й обіцяють підтримку. Одним із перших підтримати цей почин пообіцяв голова Донецької обласної ради Анатолій Близнюк.

Великий розмін?

Великий розмін?

У Верховній Раді є традиція — вранці оголошують імена народних депутатів, які відзначають день народження. Вчора таке свято випало в спікера парламенту Арсенія Яценюка. Йому виповнилося 34. «Нашоукраїнка» Ірина Геращенко винесла іменинникові великий букет квітів, нардепи підтримали молодого спікера аплодисментами. Арсеній Петрович пожартував: «Я з задоволенням оголосив би цей день неробочим, але ця пропозиція не була підтримана».

Всі статті рубрики