Усі пісні про кохання

22.05.2008
Усі пісні про кохання

Наталя Бучинська змалечку привчає Катрусю до великої сцени.

Минулої суботи в Палаці «Україна» було багато усміхнених облич. При вході на запитання автора, чого цей концерт у глядачів викликав такий ажіотаж, одна жінка відповіла, що вони приходять зарядитися енергетикою. «Розумієте, дівчино, концерти, які організовує Поплавський як ректор Київського національного університету культури і мистецтв, заряджають мене позитивом, — зізнається пані Галина, стискаючи в руках оберемок рожевих троянд. — Коли він на сцені — це таке шоу і стільки емоцій». І тут мені пригадалася приватна розмова Михайла Михайловича з журналістом одного музичного каналу. Він тоді напівжартома зауважив: якщо канал хоче, щоб їхня аудиторія розширилася, нехай крутить кліпи університету Поплавського, інакше п’ятдесятирічні жінки ніколи їх не дивитимуться. На концерт, окрім жінок, у пошуках позитивних емоцій прийшов також Віктор Ющенко з родиною. А візитом Президента певною мірою вимірюється висока якість дійства.

 

Прислухаюся, де сходить зірка

Концерт «Мамо, вічна і кохана...» розпочала народна артистка України, всіма нами любима Ніна Матвієнко. Вона прислухалася, як спить син у колисці і бачила його гарненьким хлопчиком, а потім моторним парубком серед заквітчаних дівчат. Таку сценку розіграв театр сучасної хореографії «Сузір’я Аніко». Академічний хор у супроводі капели бандуристів виконав «Аве Марія», а їхній спів доповнив танок діток–янголяток по три–чотири рочки. Оперним голосом усіх вразила співачка Diva, колишня учасниця дуету «Барселона». Нагадали, що в нас є молоді таланти, учасниця дитячого «Євробачення–2007», лауреат Всеукраїнського конкурсу «Крок до зірок» Ілона Галицька, переможець конкурсу «Крок до зірок», володар найвищої дитячої президентської нагороди «Зірка України» Віктор Мостика, народний дитячий колектив «Світанок», Аліна Гросу. Нагадаємо, що Всеукраїнський телевізійний дитячий конкурс «Крок до зірок» — один із найпотужніших проектів співпраці Міжнародного благодійного фонду «Обдаровані діти України», Київського національного університету культури і мистецтв та Першого національного. Михайло Михайлович Поплавський є засновником фонду, його президентом і генеральним продюсером Всеукраїнського телепроекту «Крок до зірок», а також його ведучим.

«Я — найщасливіша мати»

Народні артисти України не пропустили нагоди потішитися на весь Палац «Україна» своїми талановитими нащадками. Наталя Бучинська випитувала у шестирічної донечки Катрусі, де та гуляла цілу ніч і хто їй у вишневому садку розплів косу. «Я найщасливіша мати, — каже Наталя Бучинська зі сцени, — бажаю всім таких гарних діток». Алла Кудлай розуміє, що її син Максим уже дорослий і не потребує материнського контролю, тому в цей день їм так хотілося ще раз із ніжністю притулитися один до одного і попросити в Бога, щоб між ними ніколи не було ворожнечі! Зі своєю мамою не наспівався і досхочу не наговорився народний артист Віктор Шпортько, Віктор Павлік через роки кричить найдорожче для нього ім’я — ім’я матері. До речі, заслужений артист разом із Михайлом Поплавським виконали пісню «Чорнобривці». Анатолій Матвієнко нагадав, що поки живі наші батьки, ми залишаємося трохи дітьми. Аспірант Київського національного університету культури і мистецтв Андрій Князь запитував себе, чого мати так рано посивіла, а була ж у неї золота... Оксана Білозір згадувала, як рідна мама її будила рано. Михайло Поплавський закликав усіх приїжджати частіше додому, щоб не мучила совість потому, і випити келих терпкого вина за здоров’я найдорожчої у світі людини. Концерт закінчився піснею–молитвою Михайла Поплавського: «Нехай святиться нині й повсякчас святе ім’я твоє благословенне, матусю, мамо, що зростила нас, ясна і світла, рідна наша нене».