Число 13 буває і щасливим

20.05.2008

Напередодні континентальної першості в Італії в активі українських веслувальників було дві олімпійські ліцензії. На минулорічному чемпіонаті світу в Німеччині на дистанції 500 м їх здобули байдарочниця Інна Осипенко–Радомська та дует каноїстів Петра Крука й Руслана Джалілова. Нинішній старт у Мілані був для європейських спортсменів останнім шансом пробитися на Олімпіаду.

У загальному заліку чемпіонату українці посіли 13–те місце серед 39 країн–учасниць, вигравши при цьому три медалі. Першу перепустку від України на Ігри–2008 виборола двійка каноїстів у складі Максима Прокопенка й Сергія Безуглова. Миколаївцям дісталися срібні нагороди в перегонах на 1 км.

Другу нашу путівку до Китаю отримав каноїст Юрій Чебан. Уродженець Миколаєва, який тренується в Південному, а мешкає в Одесі, здобув «бронзу» на 500–метрівці. На жаль, на вдвічі довшій дистанції Чебан фінішував сьомим, а ліцензії отримали лише призери чемпіонату.

У Мілані сталося те, що й прогнозували українські фахівці. Саме двом екіпажам пророкував дві додаткові олімпійські перепустки головний тренер збірної України Ігор Нагаєв в інтерв’ю «УМ» півроку тому.

Третю медаль для України заробила Осипенко–Радомська, яка фінішувала на «срібній» позиції у фіналі неолімпійської дистанції 200 м серед байдарочниць.

Таким чином, у Пекіні–2008 нашу збірну представлятимуть чотири човни, що на один більше, ніж на попередніх Олімпійських іграх в Афінах.