Буде сидіти?

Буде сидіти?

5 квітня у Кременчуці внаслідок наїзду на трьох пішоходів, які переходили проїжджу частину вулиці 60 років Жовтня, «суперкрутий» «Порш Каєн» буквально пошматував тіла людей. Про цю історію «УМ» уже повідомляла. Однак трагедія далі обростає найрізноманітнішими чутками, пов’язаними з імовірним уникненням відповідальності за скоєне небідним власником, водієм згаданого легковика — директором одного з місцевих торгових домів Леонідом Нефедовичем. Надто після того, як правоохоронці повідомили про необхідність чекати висновків експертизи про наявність у крові водія алкоголю ледь не кілька тижнів, а служителі Феміди побачили порушення й у процедурі його затримання... Досить сказати, що в наддніпрянському місті відбулося вже кілька акцій протесту громадськості, в тому числі й пікетування прокуратури з вимогами прискорити розслідування трагедії та керуватися при цьому винятково духом і буквою закону.

Стрільба без зиску

Стрільба без зиску

Упродовж останнього тижня чернівецькі журналісти зустрічалися з першим заступником ГУ МВС України у Чернівецькій області Ярославом Козаком майже щодня. Лише позавчора йшлося про чотири вбивства на території області за останні сім днів, скоєних переважно «під шофе». А вчора міліцейське керівництво звернулося вже по допомогу до мешканців міста.

Іменини галушки

Іменини галушки

Найбільшою і найважчою галушкою обіцяють почастувати земляків і гостей міста 8 червня на іменному для цієї полтавської страви святі його організатори. Влаштовують згадане дійство під безпосереднім патронатом мерії міста вже вдруге (перше відбулося минулого року. — Авт.).

Колія в «павутинні»

Колія в «павутинні»

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

З 1 червня квитки на всі напрямки поїздів можна буде бронювати через інтернет. Таку послугу обіцяє запровадити Південна залізниця, щоправда, наразі як експеримент.

Без шансів на успіх

Без шансів на успіх

Тривалими й драматичними рятувальними заходи, до яких було залучено сотні рибалок, прикордонників та льотчиків, завершуються пошуки в Чорному морі чотирьох одеситів, які зранку 9 травня в районі Білгород–Дністровської балки випливли порибалити на маломірному моторному човні марки «Крим–2». Останній раз рибалки, серед яких була й жінка, вийшли на зв’язок о 15.10, після чого їхні телефони змовкли. Друзі та родичі підняли тривогу й надвечір у п’ятницю звернулися з проханням до працівників Білгород–Дністровського морпорту, прикордоників і місцевого відділення МНС розпочати пошуки.

Міліція з дітьми

Міліція з дітьми

У вівторок МВС уперше відкрило свої двері для школярів. «Наша мета — ознайомити дітей з роботою органів внутрішніх справ. Ми невипадково запросили випускників. Адже дехто з них, можливо, обере професію захисника громадського спокою», — пояснила начальник Департаменту кримінальної міліції у справах неповнолітніх полковник Тетяна Бухтіарова.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Авто п’яничок — на аукціон!

Авто п’яничок — на аукціон!

Такий експеримент уже проводиться у Тернопільській області, де у трьох водіїв, що любили кататися «під мухою», ДАІ вилучило автомобілі та продало їх з аукціону. Гроші, звісно ж, повертають власникам, але сума, отримана ними за авто, продане з аукціону, звісно ж, значно нижча за ринкову.

Помацати світ

Помацати світ

Фотохудожник Юрій Білак Україну знімав давно. І регулярно звітував про виконану роботу персональними виставками. Захоплюючись українськими сюжетами й типажами, майстер щиро шкодував, що не всі бажаючі можуть розділити його емоції. Адже для того, щоб зрозуміти змістовне наповнення світлини, динаміку та філософію композиції, треба, щонайперше, її побачити... Юрій Білак зробив усе можливе для того, аби його роботи «побачили» й незрячі люди.

Всі статті рубрики