Пекін здригнувся

Пекін здригнувся

Учора вранці (за київським часом) землетрус із епіцентром у провінції Сичуань із силою 7,8 бала за шкалою Ріхтера пройшов по кількох регіонах Китаю. Про всі жертви та руйнації ще не відомо. Відомо лише, що в мегаполісі Чунцинь обвалилася школа, де саме йшли уроки, тож четверо дітей загинули, понад сто — поранено, ще кількох вважають зниклими безвісти. Цю інформацію передала офіційна китайська агенція «Сіньхуа».

Сербія проголосувала за Європу

Сербія проголосувала за Європу

На дострокових парламентських виборах, які відбулися в Сербії минулої неділі, несподівану сенсаційну перемогу здобули демократичні сили проєвропейського президента Бориса Тадича. Ці вибори були фактично референдумом щодо подальшого шляху країни: або швидке входження в ЄС і перспектива заможнішого життя, або ізоляція від Європи, сумнівні союзи з Росією та війна за Косово без надії на перемогу. Серби обрали перше, і такий вибір учора в самій країні та Європі сприйняли як сенсацію, оскільки опитування громадської думки свідчили про перевагу націонал–радикалів, котрі настільки були певні в перемозі, що почали переговори про формування нового уряду.

Бірманський голодомор

Бірманський голодомор

Учора, тобто лише на десятий день після руйнівного урагану та спричиненої ним повені в М’янмі (колишня Бірма), влада дозволила доставити на територію країни перші значні гуманітарні вантажі від міжнародних організацій. Два гуманітарні авіарейси, заплановані на сьогодні, буде здійснено літаками США та Росії. Але військова хунта М’янми надалі не допускає закордонних представників для розподілу гуманітарної допомоги, повідомляє «Німецька хвиля».

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики