У Києві прооперували оленя, який постраждав від ракетного обстрілу
Російська атака 14 листопада сколихнула життя не лише мешканців та гостей столиці, а й жителів Київського зоопарку. >>
Люди віддавна цікавляться, чому яблуко на межі розрізу робиться з білого бурим. Відповідь проста: яблуко без шкірки при взаємодії з повітрям (тобто киснем) окислюється. І лише зараз знайдено спосіб, як побороти це не вельми естетичне явище. За повідомленням газети «Гардіан», австралійські селекціонери вивели новий сорт яблук, які не рудішають, коли їх розрізати.
Завдяки стійкості до окислювання такі яблука здатні зберігати свіжість упродовж кількох годин. Новий сорт отримав назву Enchanted («Зачарований») і вийде на світовий ринок уже в найближчі роки.
«Зачаровані» яблука винайшли шляхом схрещування сортів Lady Williams та Golden Delicious. При цьому вчені стверджують, що не вдавалися до технології безпосередньої генетичної модифікації рослин.
Міністр сільського господарства Австралії Кім Чанс заявив, що новий гібрид має багато переваг порівняно зі звичайними сортами не лише з точки зору естетичного вигляду. При переробці таких плодів використовується менше консервантів, ніж зазвичай, а сік із «зачарованих» яблук довше зберігає свої поживні властивості.
Російська атака 14 листопада сколихнула життя не лише мешканців та гостей столиці, а й жителів Київського зоопарку. >>
Зима близько, і багато безпритульних хвостатих знову змушені пристосовуватися до холоду, постійної вологості, мжички та темряви. >>
Двоє старих лаються:
— Я старий? Та мені лікар сказав, що мій організм працює як годинник! >>
У нейрофізіології стався прорив — ученим вдалося розробити метод боротьби із залежностями за допомогою ультразвуку. >>
Кеті Перрі та її колишній — Орландо Блум — домовилися про купівлю особняка ветерана за 15 мільйонів доларів. >>
В Італії 57-річний чоловік видавав себе за власну померлу матір, щоб отримувати її пенсію. >>