Квант невезіння

26.04.2008

Знімальну групу 22–го фільму про пригоди Джеймса Бонда переслідують неприємності. Недавно під час зйомок чергового епізоду на півночі Італії один з «автомобілів Бонда» вилетів із мокрої через дощ траси й пірнув просто в озеро Гарда. На щастя, водій, британець Фрейзер Данн, залишився живим і майже неушкодженим, хоч під час падіння машини в озеро знепритомнів. Чоловікові вдалося вчасно оклигати й випливти на поверхню, зате авто вартістю 167 тисяч, яке згодом піднімали з майже 30–метрової глибини, відновленню не підлягає. З огляду на вартість понівеченого реквізиту, Данн іще легко відбувся — його всього–на–всього оштрафували на 500 євро за необережність при кермуванні автомобілем.

А от каскадерам, які минулої середи на зйомках виконували складний трюк зіткнення легковика з вантажівкою, пощастило значно менше: невдалий маневр завершився для них серйозними травмами. Обидва чоловіки, грек та італієць, перебувають у реанімації міста Верона. А на їхньому місці міг би опинитися й виконавець головної ролі — Деніел Крейг постійно наполягає на тому, що всі трюки повинен виконувати сам. Інакше, мовляв, який із нього агент 007? Добре, хоч українка Ольга Куриленко не приховує, що зовсім не прагне ризикувати своїм життям, і поводиться обережно.

Нагадаємо, що прем’єра стрічки «Квант милосердя» запланована на 7 листопада. Окрім Італії, зйомки проходять у Великій Британії, Австралії та Панамі.