Сан Санич позбувся клону

25.04.2008

Окружний адміністративний суд позавчора скасував постанову тервиборчкому Києва про реєстрацію передвиборчого клону — так званого «Блоку Олександра Олександровича Омельченка», тим самим задовольнивши позов В’ячеслава Непопа, кандидата в депутати Київради від справжнього Блоку Омельченка. «Суд вивчив цю ситуацію і визнав реєстрацію вказаного блоку неправомірною», — зазначив учора на прес-конференції справжній Сан Санич, екс-мер Києва й народний депутат від «НУНС». — Просто водій Олександр Олександрович Прус змінив своє прізвище на «Омельченко», створив блок, потім зареєстрував ТОВ «Народний мер Києва». Але, як з’ясувала СБУ, Прус ніколи на цьому підприємстві не працював, саме підприємство не платило податки і не перераховувало відрахування до Пенсійного фонду. Так званий «Омельченко» насправді працює водієм в Андрія Зайця, депутата Київради і члена фракції Блоку Черновецького».

Пан Заєць є близьким соратником зятя Черновецького В’ячеслава Супруненка, ще одного депутата Київради. Відтак колишній мер столиці переконаний: цей факт підтверджує причетність нинішньої київської влади до створення блоку-двійника з метою відтягти голоси в блоку справжнього Омельченка. Оскільки зроблено це було незаконно, правоохоронці мають порушити за цим фактом кримінальну справу, вважає Олександр Олександрович. Тим більше що керівництво столичного тервиборчкому минулого тижня зареєструвало «клон», а це, на думку пана Омельченка, є корупцією. Тепер ситуацію виправила лише Феміда.

Сан Санич також звинувачує команду Леоніда Черновецького в організації масового висунення кандидатів у мери. «Майже 150 кандидатів — це не бажання людей. Це чорна, підла технологія, застосована для того, щоб люди довго шукали свого кандидата в списку, щоб створювалися черги на дільницях, щоб нагнітати ситуацію», — переконаний Омельченко.

При цьому екс-мер розраховує, що всі гілки влади таки досягнуть компромісу і парламент внесе зміни до законодавства щодо проведення виборів міських голів по всій Україні у два тури. «Такий закон є демократичним і дає можливість обрати справжнього лідера міста», — упевнений Олександр Омельченко.

Загалом, колишній міський голова прогнозує, що до складу новообраної Київради ввійдуть п’ять-шість політичних партій і блоків. Серед них — Блок Омельченка, який, за розрахунками його лідера, підтримає аж 10—12% виборців. До першої п’ятірки, окрім самого Олександра Омельченка, ввійшли Ірина Орєхова, Олександр Пилипенко, Олександр Присяжнюк та В’ячеслав Непоп.