ХРОНІКА

25.04.2008

Баскетбол

Українська чоловіча суперліга. Чвертьфінали. «Миколаїв» — «Хімік» — 81:71 (Онуфрієв (18) — Келлі (19); серія — 2:2), «Сумихімпром» — «Політехніка» — 93:94
(Р. Кривич (25) — Улянко (16); серія до трьох перемог — 1:3).

У півфіналі львівські «політехніки» зіграють із «Києвом».

* * *

Київський ТІМ-СКУФ посів четверте місце в жіночій Балтійській лізі. У «фіналі чотирьох» підопічні Марини Ткаченко поступилися латвійським «Цесісу» (54:85) і ТТТ (59:78). А переможцем турніру став литовський клуб ТЕО.

Попри невдачу ТІМ-СКУФу, дві українки у «фіналі чотирьох» стали кращими за статистичними показниками: Інна Кочубей (Єгорова) — за очками (в середньому 18 за гру), а Олена Савіна — за підбираннями (8).

Шахи

Після трьох турів індивідуального чемпіонату Європи в Пловдиві (Болгарія) лише одна українка — Тетяна Василевич — продовжує залишатися в когорті з п’яти лідерок, які набрали по три очки. У чоловіків по три пункти здобули десятеро шахістів. Наші співвітчизники Олександр Арещенко, Юрій Криворучко й Захар Єфименко мають в активі по 2,5 очка.

* * *

У Баку триває турнір із серії Гран-прі ФІДЕ. Єдиний серед 14 гросмейстерів на цих змаганнях українець Сергій Карякін у перших трьох турах зіграв унічию з чехом Наварою й росіянином Грищуком, а потім переграв англійця Адамса. Це дозволило молодому сімферопольцю піднятися на друге місце, яке він ділить із ще чотирма суперниками, які також набрали по два очки. А лідирує з 2,5 пункта в активі Грищук.