РАХУНКОВА ПАЛАТА

25.04.2008

3,2 мільярда штук

яєць надійшло в продаж протягом січня-березня поточного року, що на 0,5 відсотка більше, ніж за аналогічний період 2007 року. Зокрема, сільськогосподарські підприємства дали 1 мільярд 993,7 мільйона штук, що на 0,9% більше, ніж за аналогічний період 2007 року. Частка ж селянських господарств за вказаний період скоротилася до 38,6% проти 38,8% у минулому році.

 

700 мільйонів гривень

додатково передбачено у Держбюджеті на фінансування армії згідно із внесеними урядом змінами. За словами міністра оборони України Юрія Єханурова, з них 200 мільйонів закладено на системи зв’язку й автоматизовані системи управління, ще стільки ж — на підвищення грошового забезпечення майбутніх військовослужбовців за контрактом. Решта, додав очільник силового відомства, буде витрачено на харчування солдатів.

 

2 мільйони тонн

молока було вироблено в Україні протягом січня-березня поточного року, що на 2,8 відсотка менше, ніж за аналогічний період минулого року. За даними Держкомстату, виробництво молока сільськогосподарськими підприємствами знизилося на 3,2% і становило 448, 4 тисячі тонн, а в селянських господарствах — на 2,7% і становило 1 мільйон 626 тисяч тонн. Частка таких господарств у виробництві молока за вказаний період зросла до 78,4% проти 78,3% у 2007 році.

 

2 мільйони тонн

— таким очікується врожай фруктів та овочів у цьому році. Ці попередні дані наводять аналітики «Агронагляду». Вони також зазначають, що протягом останніх років весняні заморозки ставали головною причиною недобору або майже повної загибелі врожаю в Україні,через що лише за останні 4 роки наша держава втратила 1 мільярд доларів США.

 

 

696,5 тисячі тонн

— такого рівня досягло виробництво м’яса в Україні протягом першого кварталу поточного року, що на 3,3 відсотка більше, ніж за аналогічний період минулого року. Згідно з даними Держкомстату, на 15,3 відсотка зросло виробництво м’ясної продукції на сільгосппідприємствах, а от із сільських дворів м’яса надійшло на ринок 5,4% менше. Держкомстат також наголошує, що зростання обсягу загального виробництва м’яса відбулося за рахунок збільшення реалізації худоби та птиці на забій в аграрних підприємствах.

 

118 тисяч 324 немовляти

народилося в нашій державі з початку поточного року, що майже на 6 тисяч більше, ніж за аналогічний період минулого року. За даними статистики органів реєстрації актів цивільного стану Мін’юсту, нині в нашій державі спостерігається тенденція до підвищення рівня народжуваності, однак поки що вона залишається нижчою від смертності у 1,7 раза. Кращі показники у Донецькій, Дніпропетровській, Одеській, Львівській і Харківській областях, а також у столиці.

 

14 тисяч призовників

має намір звільнити від проходження служби в армії Генеральний штаб Збройних сил України за умови достатнього фінансування заходів щодо переходу на контрактний принцип комплектування. За словами заступника начальника Генштабу генерал-майора Валерія Агеєва, для виконання завдання, яке поставив Президент України Віктор Ющенко, вже розроблено і затверджено Перспективний план переходу ЗСУ на службу за контрактом.

 

2 тисячі 247 собак

поставлено на облік у столиці протягом 2007—2008 років, що на 70 відсотків більше, ніж протягом 2006—2007 років. Також після затвердження у жовтні минулого року Правил утримання домашніх тварин почастішала практика страхування домашніх улюбленців.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>