Шість місяців свободи

Шість місяців свободи

Минулої п’ятниці невеличке містечко Колки відзначило 65–річчя Колківської народної республіки. Існування цього острівця української свободи на окупованій німцями території вписало яскраву сторінку в історію українського руху опору в роки Другої світової війни.

Подарунок за заповітом

Подарунок за заповітом

Це книжкове зібрання належало відомому російському письменнику і громадському діячу Пітеру Деманту (літературний псевдонім Вернон Кресс). Пітер Сигизмундович заповів свою унікальну книгозбірню, яку він збирав усе життя, місту свого дитинства та юності — Чернівцям.

Євроремонт для майстра

Євроремонт для майстра

У Львові розпочала роботу Міжнародна рада з питань пам’яток і визначних місць, фахівці якої мають обрати видатну архітектурно–історичну пам’ятку. Така «розвідка» обіцяє для міста неабиякий зиск, адже кошти на реставрацію пам’ятки, на яку вкаже перст експертів, обіцяє виділити Євросоюз. Втім схоже, що європейські фахівці близькі до рішення. «Приводом для зустрічі міжнародних фахівців стала десята річниця з моменту включення історико–архітектурної спадщини Львова до списку ЮНЕСКО. Під час досліджень іноземні експерти обрали для реставрації Музей Пінзеля. Це і було їх основним завданням», — розкриває картину в розмові з кореспондентом «УМ» радник міського голови Таїсія Бушнель.

Всі статті рубрики