«Нафтогаз» піднімається

«Нафтогаз» піднімається

На початку тижня найпотужніший в Азії плавучий кран «Хуа Т’ян Лун» нарешті перевернув «Нафтогаз–67», який затонув догори дном. В операції, яка тривала три години брали участь китайські спеціалісти і співробітники ДАТ «Чорноморнафтогаз». Коли судно перевернули в нормальне положення, на поверхню виринули дрібні снасті та рятувальний пліт, які були закріплені на палубі. Після цього водолази почали обстежувати судно і оцінювати його положення для подальшого підняття на поверхню.

Десять років без Гетьмана

Десять років без Гетьмана

Убивство Вадима Гетьмана, одного з найшанованіших фінансистів не лише в Україні, але й у світі, шокувало тоді всіх і вражає своєю нахабністю дотепер. Покійний пан Гетьман був професіоналом і знавцем своєї справи, однак його реформаторська діяльність стала поперек горла кримінальним «бригадам», які тоді активно пробивалися до великої політики та економіки.

Летять голови в ДАІ

Летять голови в ДАІ

«Після мого звільнення і повернення в Державтоінспекцію так званих «професіоналів» рівень смертності на дорогах одразу виріс на 25%», — обурювався днями в Тернополі міністр внутрішніх справ Юрій Луценко під час виїзної колегії Департаменту ДАІ МВС. За словами Луценка, під час його першої каденції на посаді міністра у 2005—2006 роках кількість загиблих у ДТП складала в середньому по п’ять тисяч осіб щороку, а у 2007 році — вже 7,5 тисячі.

Аварійний маршрут

Аварійний маршрут

За останній місяць у Кіровограді відбулося кілька аварій, в яких постраждали пасажири «маршруток». Основними причинами цих ДТП названо керування транспортом у стані алкогольного сп’яніння і порушення правил обгону. Щоб якось вплинути на ситуацію, працівники ДАІ Кіровоградської області провели операцію «Маршрутне таксі».

Рада є — буде і Євро

Рада є — буде і Євро

Учора, попри зливу, літак із Віктором Ющенком і деякими міністрами на борту приземлився у Львівському аеропорту рівно о 12–й. Із летовища президентський та «міністерський» кортежі вирушили до палацу Потоцьких. Адже саме тут мало відбутися підписання Декларації про створення Ради міст України та Польщі, де відбудеться фінальна частина чемпіонату Європи з футболу Євро–2012.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Тест не намарно?

Тест не намарно?

На звично гамірному шкільному подвір’ї столичної спеціалізованої школи №71 — пусто. Адже в школі всього за десять хвилин, об 11.00, має розпочатись незалежне тестування. «Вам сюди не можна, ви ж знаєте, що сьогодні тестування», — закриває вхід до школи охоронець. — Ми в школу навіть батьків не запрошуємо, нікого!». Єдині, кому було дозволено перетнути поріг школи в цей день — учні, які знайшли себе у величезному списку учасників тестування, вивішеному при вході. Окрім такого контролю, школярам довелось забути на один день і про звичні шкільні запізнення: на тестування потрібно було з’явитися з 10.15 до 10.45. «У нас тут діти з різних шкіл поприходили, та й учителі різні, — каже охоронець. — Ніхто не знайомий!». «Можна я пройду?» — підійшов до дверей чоловік з плеєром у вухах. — Я по гроші». «А ви хто?» — підозріло стає «на оборону» дверей суворий охоронець. «Та вчитель музики, хто», — відповідає чоловік і одразу ж отримує запрошення пройти через поріг. «Я про це тестування взагалі нічого не знаю, — розводить руками викладач. — Мене тільки повідомили, що маю з’явитись до школи о другій годині і провести урок музики».

Тротилом по Шевченку

Тротилом по Шевченку

У понеділок надвечір людний парк Тараса Шевченка на мить поглинув хаос. О 19.10 біля двох лавочок, які розташовані при дорозі вулиці Терещенківської, пролунав потужний вибух. Двох дівчат із пораненнями ніг та плечей перехожі вже за декілька хвилин допомагали медикам донести до карети «швидкої допомоги». А з будинків навпроти за всім цим через уже порожні рами вікон спостерігали люди, в чиїх квартирах вибуховою хвилею повибивало шибки. «Ми щойно вийшли з університету після закінчення третьої пари і якраз ішли у тому напрямку. Коли бахнуло, мене мало не звалило з ніг. А потім почув зойки дівчини, яка благала про допомогу», — розповів «УМ» першокурсник КНУ Володимир.

Всі статті рубрики